instant fap

Važna pobjeda Rudara za vrh tabele

Važna pobjeda Rudara za vrh tabele

U uvodnih 5.minuta nije se naziralo koja ekipa će dominirati da bi već u 8.minuti naši momci iskoristili svoju prvu priliku te poveli 1:0.

U jednom duelu sa stoperom Burnić Mirza uspijeva doći do lopte te sprovesti je pored nemoćnog golmana gostiju.U nastavku utakmice naša ekipa stvorila je još jednu solidnu priliku nakon prekida dok su gosti također dva puta zabilježili šuteve tek vrijedne pomena.

Do kraja poluvremena gledali smo tvrdu utakmicu sa dosta prekida u kojoj su naši momci imali blagu inicijativu ali su se i gosti pokazali kao čvrsta ekipa.

U drugom poluvremenu nastavilo se istim tempom,naši momci češće dolaze do opasnih zona međutim nedostajalo je strpljenja na zadnjoj trećini terena.Gosti bilježe par udaraca od kojih je jedan išao u okvir dok su ostali završavali van okvira gola kojeg je jučer,mora se reći,dobro čuvao Kaltak.

Pred sami kraj utakmice i sudija Kukić propušta priliku da goste ostavi sa igračem manje na terenu,naime gostujući igrač koji je već bio sankcionisan žutim kartonom pravi oštar faul koji je morao biti razlog za drugi žuti odnosno crveni karton.Gosti su do kraja utakmice pokušavali dugim loptama i centaršutevima nadoknaditi rezultat međutim sve je ostalo na pokušaju.

Na kraju pobjeda za našu ekipu,teška ali i zaslužena,bitna 3 boda u borbi za vrh tabele.

Gostima se zahvaljujemo na fer i korektnoj igri i želimo im sreću u nastavku takmičenja.

Našim momcima kao i treneru Kuželju čestitamo na pobjedi!

KOMENTARI