instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Velika policijska akcija u Sarajevu: Pretresi i hapšenja bivših visokih funkcionera SDP-a

Velika policijska akcija u Sarajevu: Pretresi i hapšenja bivših visokih funkcionera SDP-a

Policija vrši pretrese na čak deset lokacija u Sarajevu. Kako nezvanično saznajemo, policija vrši pretrese stanova Predraga Kurteša, Dragana Miokovića, Kemala Kačapora i još nekoliko osoba.

Dragan Mioković je bivši policijski službenik Kantona Sarajevo i savjetnik nekadašnjeg SDP-ovog ministra u Vladi FBiH Predraga Kurteša, a s njim se dovodio u vezu kada je objavljeno da je učestvovao u pokušaju zataškavanja saobraćajne nesreće koju je skrivio Kurteš.

Također, vrši se pretres stana Kemala Kačapora koji je bio jedan od najbližih saradnika nekadašnjeg lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije i asistent na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Nakon što je SDP osvojio vlast na izborima 2010. godine Lagumdžija je Kačapora imenovao u Nadzorni odbor BH Telecoma.

Kačapor se dovodio u vezu s aferom namještanja tendera u BH Telecomu i to preko privatne firme BS Telecom. Tada je navodno prekršen Zakon o javnim nabavkama jer je Kačapor sa saradnicima usklađivao tendersku dokumentaciju prema interesima privatne informatičke kuće BS Telecom.

Akciju sprovodi Federalna uprava policije po nalogu Tužilaštva BiH.

Kako saznajemo, navedene osobe osumnjičene su zbog finansijskih malverzacija.

Više informacija o samoj akciji bit će poznato tokom dana.

KOMENTARI