instant fap

Veliki broj Sanjana putuje na otvaranje Ferhadije

Veliki broj Sanjana putuje na otvaranje Ferhadije

Na svečanom otvorenju obnovljene džamije Ferhadije u Banjaluci, sutra se očekuje veliki broj posjetilaca iz Sanskog Mosta, dok bi prema nekim procjenama ovome svečanom činu moglo prisustvovati i preko dvadeset hiljada ljudi.

Prema riječima glavnog sanskog imama, Huseina ef. Kovačevića, veliki broj džematlija iz grada na sani iskazao je interesovanje da putuje u Banjaluku, tako da će sutra ispred Hamzibegove džamije na organizovan put krenuti tri autobusa.

Sem toga, očekuje se mnogo veći broj građana koji će u Banjaluku otputovati sopstvenim automobilima. „Sedmi maj je datum koji simbolizira stradanje džamija u našoj domovini. Svake godine taj datum nas podsjeti na rušenje Ferhadije, bisera islamske arhitekture koji predstavlkja jednu od najljepših građevina u Bosni i Hercegovini.

Činjenica da je ova džamija doživjela ponovno rađanje i zablistala u pravom sjaju, predstavlja jedan od najljepših događaja u godini koji poručuje da ne vrijedi biti ns strani uništavanja i destrukcije, već da treba razmišljati o toleranciji, suživotu i građenju nove budućnosti.“, poručio je efendija Kovačević.

KOMENTARI