Virtuelna garaža Gran Turisma 7 bogatija za pet novih automobila

HomeTech & Gadgets

Virtuelna garaža Gran Turisma 7 bogatija za pet novih automobila

Ariana Grande predvodi sljedeću seriju koncerata na Fortniteu

Dok fanovi Forze Motorsport strpljivo čekaju novi naslov iz franšize koji izlazi na proljeće, ljubitelji Gran Turisma uživaju u novim automobilima na mjesečnoj bazi.

Besplatni decembarski update je obogatio virtuelnu garažu igre Gran Turismo 7 s pet novih automobila. Ističe se Alfa Romeo Giulia GTAm, model predstavljen u martu 2020. godine kao ekstremna verzija italijanskog sportskog sedana, koja ima više snage i samo dva sjedišta usljed uštede na težini.

Developer Polyphony Digital je omogućio igračima i da iskuse vožnju modela Ferrari Vision Gran Turismo predstavljenog krajem prošlog mjeseca. Baš kao i prethodni VGT modeli, ovaj je također razvijen isključivo za Gran Turismo 7. Koristi nelimitiranu verziju 3,0-litarskog V6 twin-turbo motora koja razvija više od 1.000 KS. Do marta 2023. godine je moguće pogledati i model u stvarnoj veličini koji je izložen u muzeju u Maranellu.

U garaži su sada Bugatti Chiron i Chevrolet Corvette C8 Stingray, kao i Toyota Celica GT-Four (ST205) iz 1995. godine. Bila je to najsnažnija verzije Celice zahvaljujući poboljšanom 3S-GTE motoru. Reli automobil koji dolazi s najnovijim updateom pobijedio je u Evropskom reli šampionatu 1996. godine. Treba reći da je ovaj automobil “kratko živio” jer je Toyota Team Europe dobio jednogodišnju suspenziju FIA-e zbog ilegalnog restriktora koji je omogućavao ulazak zraka u turbinu zaobilazeći zaptivke oko restiktora. Zahvaljujući tome je Celica ST205 dobila dodatnih 50 KS. Neregularnost je otkrivena na reliju Catalunyja, a Toyotinim vozačima su oduzeti bodovi koje su osvojili u sezoni do tog trenutka. Jedan od njih je Juha Kankkunen, koji je vodio u poretku vozača.

TTE je suspendovan, no privatni timovi su nastavili koristiti Celicu ST205 u narednim godinama.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0