instant fap
NaslovnicaTech & Gadgets

Virtuelna garaža Gran Turisma 7 bogatija za pet novih automobila

Virtuelna garaža Gran Turisma 7 bogatija za pet novih automobila

Dok fanovi Forze Motorsport strpljivo čekaju novi naslov iz franšize koji izlazi na proljeće, ljubitelji Gran Turisma uživaju u novim automobilima na mjesečnoj bazi.

Besplatni decembarski update je obogatio virtuelnu garažu igre Gran Turismo 7 s pet novih automobila. Ističe se Alfa Romeo Giulia GTAm, model predstavljen u martu 2020. godine kao ekstremna verzija italijanskog sportskog sedana, koja ima više snage i samo dva sjedišta usljed uštede na težini.

Developer Polyphony Digital je omogućio igračima i da iskuse vožnju modela Ferrari Vision Gran Turismo predstavljenog krajem prošlog mjeseca. Baš kao i prethodni VGT modeli, ovaj je također razvijen isključivo za Gran Turismo 7. Koristi nelimitiranu verziju 3,0-litarskog V6 twin-turbo motora koja razvija više od 1.000 KS. Do marta 2023. godine je moguće pogledati i model u stvarnoj veličini koji je izložen u muzeju u Maranellu.

U garaži su sada Bugatti Chiron i Chevrolet Corvette C8 Stingray, kao i Toyota Celica GT-Four (ST205) iz 1995. godine. Bila je to najsnažnija verzije Celice zahvaljujući poboljšanom 3S-GTE motoru. Reli automobil koji dolazi s najnovijim updateom pobijedio je u Evropskom reli šampionatu 1996. godine. Treba reći da je ovaj automobil “kratko živio” jer je Toyota Team Europe dobio jednogodišnju suspenziju FIA-e zbog ilegalnog restriktora koji je omogućavao ulazak zraka u turbinu zaobilazeći zaptivke oko restiktora. Zahvaljujući tome je Celica ST205 dobila dodatnih 50 KS. Neregularnost je otkrivena na reliju Catalunyja, a Toyotinim vozačima su oduzeti bodovi koje su osvojili u sezoni do tog trenutka. Jedan od njih je Juha Kankkunen, koji je vodio u poretku vozača.

TTE je suspendovan, no privatni timovi su nastavili koristiti Celicu ST205 u narednim godinama.

KOMENTARI