instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Više od 40 milijuna Amerikanaca nema zdravstvenu zaštitu!

Više od 40 milijuna Amerikanaca nema zdravstvenu zaštitu!

Blizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne službe javnoga zdravstva objavljeno u utorak.

Nekih 46,3 milijuna osoba (15,1 posto) nije bilo osigurano u trenutku kada su bili ispitivani, 58,7 milijuna (19,2 posto) nije bilo osigurano godinu dana prije ispitivanja i 34,2 posto (11,2 posto) nije bilo osigurano duže od jedne godine, pokazalo je ispitivanje Centra za kontrolu bolesti.

Ispitivanje je objavljeno istodobno dok se čeka odluka Vrhovnog suda, najviše sudske instance u zemlji, o reformi američkog predsjednika Baracka Obame o obveznom zdravstvenom osiguranju.

Nekih 7 posto djece mlađe od 18 godina nije bilo osigurano u trenutku ispitivanja, jednako kao i 27,9 posto onih između 19 i 25 godina starosti, što je 8,4 milijuna osoba, navodi se u studiji.

Velik broj osoba iz svih dobnih skupina nije imao osiguranje prošlu godinu, pokazalo je izvješće, a osobito su pogođene siromašne skupine (40 posto njih je bez osiguranja), Hispanoamerikanci, oni bez visokog obrazovanja i nezaposleni.

Objavljene brojke predstavljaju nacionalne projekcije koje se temelje na ispitivanjima provedenim u 32 od 50 američkih država.