instant fap

Vlasnik motela u Srebrenici nudi besplatan smještaj za migrante

Vlasnik motela u Srebrenici nudi besplatan smještaj za migrante

Vlasnik motela Alić u Srebrenici Safet Alić odlučio je svoj motel dati na raspolaganje izbjeglicama. U motelu se može smjestiti pedesetak migranta, a Alić će plaćati vodu i električnu energiju.Motel koji je sada prazan ima 18 soba u kojima može boraviti bar po dvije osobe i dva apartmana u koje može stati osam ljudi. Alić im nudi smještaj do proljeća. 

“Sjetio sam se devedesetih godina kada sam i ja bio izbjeglica. I meni je bilo teško vidjeti neko dijete da ima suhu i čistu odjeću, a ja prljav kao izbjeglica. To me je potaklo da svoj motel ponudim na korištenje migrantima. Motel sam zatvorio prije nekoliko dana iz razloga što nije bio interesantan ljudima u Srebrenici, jer se u njemu nije služio alkohol. Zbog toga sam se odlučio na ovaj čin”, kazao je vlasnik motela Safet Alić. 

Rekao je i kako ne može gledati ljude koji se smrzavaju pa je na korištenje ponudio i svoju kuću koja se nalazi u centru grada. Napominje da od države ne traži ništa te da će on snositi troškove režija. 

Ja sam jedan od onih koji su uvijek spremni pomoći, jer sam i ja jednom bio u takvoj situaciji i meni su drugi pomagali”, kazao je Alić i dodao kako je na vlastima samo da migrantima osiguraju hranu i organiziraju prijevoz. 

Pozvao je i druge sugrađane čije su kuće u Srebrenici prazne, da ih ustupe na korištenje migrantima. Alić trenutno živi u Švicarskoj, gdje ima svoju kompaniju koja već 15 godina uspješno posluje.

KOMENTARI