Vodostaj Sane na području oko Prijedora opao za pola metra

HomeVijestiBiH

Vodostaj Sane na području oko Prijedora opao za pola metra

Balaban: Karadžiću presuda i za genocid u Prijedoru

Vodostaj Sane na području Prijedora opao je za oko pola metra, a u opadanju je i Gomjenica, izjavio je šef gradskog Odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta.

Krneta je naveo da je u Prijedoru stanje mnogo povoljnije nego jučer, da Sana i dalje opada i da je uzvodno u Sanskom Mostu vodostaj manji za 69, a u Ključu za 48 centimetara.

“Dobro je da se na području Raškovca, Bišćana, Tukova, Brezičana i Cikota, Sana povlači iz zaplavljenog dijela i ostaje na pojedinim mjestima, u takozvanim prirodnim depresijama”, rekao je Krneta novinarima u Prijedoru.

On je istakao da nema precizne podatke o broju poplavljenih kuća, ali da je riječ o naseljima Bišćani i Raškovac i da će komisije na terenu utvrditi stanje.

Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić napomenuo da se pojavljuje podzemna voda svaki put kada počne opadati nivo Sane, te dodao da su od jučer intenzivirane intervencije vatrogasaca na ispumpavanju.

Trenutno je šest pumpi na terenu, a imamo ih još toliko i spremni smo da odgovorimo izazovima. Očekujemo da će u Tukovima i Raškovcu biti najviše intervencija”, dodao je Martić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0