instant fap
NaslovnicaUncategorized

Vrijeme će stati i sve u svemiru samljeti!

Vrijeme će stati i sve u svemiru samljeti!

Ljudi često tvrde da se vrijeme ubrzava kako starimo, ali ako je najnovija naučna teorija tačna, moglo bi da se desi nešto sasvim drugačije.

Radikalna teorija naučnika sugeriše da bi vrijeme moglo da se uspori – i možda na kraju sve samelje.

Najnovija otkrića koja iznose istraživači, tvrde da samo svi u zabludi kada mislimo da se svemir širi. Oni tvrde kako vrijeme usporava, i da će vjerovatno otprilike za milijardu godina potpuno stati.

Naučnici su u prethodnim istraživanjima mjerili svjetlosnu udaljenost eksplozija zvijezda, što je ukazivalo da se svemir širi velikom brzinom. Prihvaćena teorija zasniva se na ideji da jedna vrsta anti-gravitacione sile – poznata kao ‘tamna energija’ – mora da bude pokretačka snaga galaksije, prenosi Smedia.rs.

Međutim, naučnici rade na najnovijim teorijama i kažu da mi na stvari gledamo unazad. Profesor Senovilla tvrdi da su prethodne pretpostavke pogrešne – pretpostavka ubrzavanja umjesto prihvaćanja ideje usporavanja vremena.

Teško je povjerovati u ovo, ali ovaj naučnik kaže da ideja nije bez dokaza: ‘Vjerujemo da je vrijeme nastalo tokom Velikog praska, a ako vrijeme može iznenada da se pojavi, na isti način može i da nestane – riječ je samo o obrnutom efektu.’

( Tehnologija.me )