VRIJEME JE – da se uozbiljite, g. Kadirić!

Homeinmedia danas

VRIJEME JE – da se uozbiljite, g. Kadirić!

Intervju /Husein Rošić: Problemi unutar SDA postoje samo u Bužimu, ne sarađujemo s laburistima

Doc.dr. Husein Rošić

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH

1.Portal www.sanainfo.ba

2. Ostali mediji

Predmet: Demant na tekst od 24.10.2020. objavljen na portalu sanainfo.ba

Poštovani,

S obzirom da već u nekoliko navrata iznosite neistine koje se vezuju za moju malenkost i vremenski period kada sam obnašao funkciju Premijera Kantona, odlučio sam reagirati. Zbog istine reagirati, ma koliko vi uopće izgledali neozbiljno u mojim očima kao javna ličnost, a da ne govorim kao osoba koja obnaša poziciju ministra privrede u Vladi USK – a. Da stvar bude još gora svim tim neistinama pokušavate prikriti činjenice da ništa niste uradili za građane S. Mosta. U vašu iskrenost sam se imao priliku uvjeriti, jer sam bio u prilici da vas lično upoznam kao kantonalnog zastupnika u Skupštini USK-a. Kao da je jučer bilo kada ste krajem 2017.godine došli kao zastupnik sa predstavnicima boračkih udruženja iz S. Mosta u moj kabinet da razgovaramo o Budžetu USK-a za 2018.godinu i kada smo se dogovorili, između ostalog, da ćete podržati budžet ukoliko se nađe projekat izgradnje lokalnog puta prema Galaji.

Mene je sramota i sada kada ovo pišem onih ljudi, heroja, patriota koji su bili taj dan s nama iako sam ja ispoštovao dogovor. Put prema Galaji je ugrađen u Budžet USK za 2018. godinu sa 100 000 KM, a vi dogovor niste ispoštovali jer ste glasali protiv. Često se i danas upitam – kakav je ovo čovjek kada može svoje komšije, borce, heroje iz Vrhpolja lagati?

Sredstva predviđena za izgradnju lokalnog puta prema Galaji su trebala biti uplaćena na račun općine S. Most krajem oktobra 2018.godine prema dinamici koje je utvrdilo Min. financija u Vladi USK-a, međutim općepoznato je da ste vi tada već bili u Vladi USK. Zašto to nikad nije realizirano bilo bi dobro da nam vi objasnite.

Spominjete još jedan projekat izgradnje lokalnog puta prema Demiševcima u iznosu od 100 000 KM, koji je tretiran Programima utrošaka usvojenim od strane Vlade USK-a u 2018.godini u kontekstu ne postojanja istog. 

Na ovaj način, vas g. Kadirić i građane Sanskog Mosta želim informirati da smo kao Vlada, osim puta prema Galaji donijeli program utroška sredstava za: vodovod u Kamengradu, kanalizaciju u Željezničkom naselju, lokalni put u Krkojevcima, u Šehovcima, u Demiševcima, vodovodi u Fajtovcima i Goricama i drugi manji projekti. 

Šaljem vam u prilog i potpisani ugovor od strane Ministarstva poljoprivrede i Općine Sanski Most za projekat vodovoda u Fajtovcima, za koji je općina Sanski Most osigurala svoj dio učešća. 

Dakle, mi smo kao Vlada stvorili sve pretpostavke da se ovi projekti raliziraju. Većina se i realizirala, a zašto ste vi zaustavili neke od ovih projekata to vi najbolje znate.

Na kraju vas g. Kadirić uljudno molim da ubuduće koristite provjerene i tačne informacije, ako ni zbog koga onda bar zbog digniteta funkcije koju obnašate. Iako je to po mom ličnom mišljenju nemoguće od vas očekivati.

VRIJEME JE – da se uozbiljite, g. Kadirić!

                                                                                                                                   ROŠIĆ HUSEIN

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0