instant fap

Vrijeme toplije, ali i dalje varljivo

Vrijeme toplije, ali i dalje varljivo

Posljednji dani aprila neće se puno razlikovati od prethodnih, pošto će vrijeme i dalje biti promjenjivo s kišom, ali i s nešto višim temperaturama.

“Do kraja ovog mjeseca očekuje nas promjenjivo vrijeme, sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura biće 20 stepeni”, najavljuju meteorolozi.

Temperature iznad prosjeka, ali i uz promjenjivo i nestabilno vrijeme obilježiće prve dane maja, pokazuju prve prognoze hidrometeorologa za BiH.

To znači kako će građani za prvomajske praznike moći uživati u suncu i prirodi, ali da će kišobran i dalje biti neizostavan dio opreme za svakog izletnika.

“U prvoj polovini maja atmosfera će biti nestabilna, dok će u drugoj polovini biti stabilnije i suvlje. Prema prognozama, 1. maja temperature bi mogle biti i do 24 stepena Celzijusa, kaže Nebojša Kuštrinović, meteorolog i član Komiteta za klimatske promjene BiH.

Prema njegovim riječima, temperature će biti više od višegodišnjeg prosjeka, a količina padanja u granicama.

“Ono što je povoljno, a što pokazuju prognoze jeste da neće biti mraza, što će sigurno obradovati poljoprivrednike”, kazao je Kuštrinović.

U Hidrometeorološkom zavodu FBiH nisu mogli precizirati vremensku prognozu za maj, ali su rekli kako su u sezonskoj prognozi predvidjeli da bi temperature i vrijeme trebalo da budu u granicama višegodišnjih prosjeka.

KOMENTARI