instant fap

Wenger se pravda da je morao prodati Holanđanina

Tužno je izgubiti takvog igrača… Ali, imao je samo još godinu ugovor s nama i nije želio produžiti. Nisam imao izbora nego prodati ga, rekao je menadžer Arsenala Arsene Wenger

Jedna od ovoljetnih sapunica je završena – Manchester United je i službeno potvrdio kako je dogovoren transfer Robina van Persiea iz Arsenala, a ugovor će biti potpisan nakon liječničkih pregleda.
“Manchester United sa zadovoljstvom objavljuje kako je postignut dogovor s Arsenalom oko transfera Robina van Persiea. Transfer će biti realiziran nakon liječničkog pregleda i dogovora oko ličnih uslova saradnje s igračem. Novo saopštenje biće izdano pravovremeno”, objavili su iz Manchester Uniteda.

Ukoliko sve prođe kao što se očekuje, holandski reprezentativac bi mogao debitirati u dresu Uniteda već u ponedjeljak, kada taj klub igra prvu utakmicu nove sezone protiv Evertona.

Iako nikakvi detalji transfera nisu objavljeni, vjeruje se kako je dogovorena odšteta od oko 25 miliona eura, a Arsenalu će pripasti i dodatni bonusi u ovisnosti o uspjesima Uniteda.

Menadžer engleskog premijerligaškog kluba Arsenal Arsene Wenger, nakon svega, izjavio je da nije imao drugog izbora nego da proda svog vjerojatno najboljeg igrača – Robina van Persieja…

“Tužno je izgubiti takvog igrača… Ali, imao je samo još godinu ugovor s nama i nije želio produžiti. Nisam imao izbora nego prodati ga. Sreća u nesreći jest da smo već pronašli adekvatne zamjene za njega”, rekao je Wenger, koji je na Emirates već doveo Nijemca Lukasa Podolskog, Francuza Oliviera Girouda, te Španca Cazorlu.

KOMENTARI