instant fap

WhatsApp radi na novoj funkciji pretvaranja glasovnih poruka u tekst

WhatsApp radi na novoj funkciji pretvaranja glasovnih poruka u tekst

Aplikacija WhatsApp radi na novoj funkciji pretvaranja glasovnih poruka u tekst.

Naime, platforma za slanje poruka u vlasništvu Facebooka planira da otkrije mogućnost transkripcije glasa.

U osnovi, nova funkcija će omogućiti korisnicima da konvertuju audio sadržaj glasovnih poruka u tekst. Nova funkcija je još uvijek u fazi razvoja i u početku je namenjena iOS aplikaciji WhatsApp. Platforma za razmjenu poruka WhatsApp u posljednje vrijeme radi i uvodi mnogo novih funkcija. Prošle sedmice je otkriveno da je WhatsApp poboljšao svoje mogućnosti šifrovanja, omogućavajući da se vaše šifrovane poruke čuvaju na Google disku ili iCloudu. Također predstavlja i redizajnirane balone za razgovore.

Portal Wabetainfo navodi da će se transkripcija vršiti na uređaju ili lokalno, a glasovne poruke se neće slati na WhatsApp ili Facebook server radi dobijanja transkripcije.

Ova funkcija će koristiti Apple-ovu tehnologiju “prepoznavanja govora”. Transkripcija teksta će se desiti u posebnom odjeljku pod nazivom “Transkript”, a korisnici će također moći lahko da pređu na određenu vremensku oznaku u transkripciji, navodi se u izveštaju.

– Kada se poruka prvi put transkribuje, njena transkripcija se lokalno čuva u bazi podataka WhatsApp, pa neće biti potrebno ponovo da se transkribuje ukoliko želite da vidite tu transkripciju i kasnije – dodaje se.

Naznačeno je da će funkcija biti opciona, a korisnici će morati da daju jednokratnu dozvolu uređaju za aktiviranje funkcije.

Iako izvještaj kaže da se funkcija testira na iOS uređajima, vjerovatno je da će je WhatsApp proširiti i na Android uređaje kao i do sada.

KOMENTARI