instant fap

Xavi ponosan na igrače Barcelone unatoč porazu u El Clasicu: Tužan sam, ali vidim pomak u igri

Trener Barcelone Xavi Hernandez kaže da je ponosan na svoje igrače unatoč porazu od Real Madrida u meču polufinala Superkupa Španije rekavši da, ako se već treba izgubiti utakmica, da se to uradi na ovakav hrabar i odvažan način.Barcelona je nakon produžetaka izgubila rezultatom 3:2, a pobjedu Kraljevskom klubu u dodatnih 30 minuta donio je Valverde. De Jong i Fati su pogađali za Barcelonu, no to nije bilo dovoljno da izbjegnu poraz.

Xavi je nakon meča rekao da su njegovi igrači odigrali odličan meč i da već vidi pomak u igri.

“Tužan sam, ali i ljut zbog poraza jer smo kontrolisali igru. Bili smo loši na početku, ali kada smo otklonili probleme, počeli smo se takmičiti s njima. Uzeli smo puno rizika, ali to je način na koji smo igrali. Mislim da smo bili bolji od Real Madrida, a sada mogu reći da smo definitivno napravili iskorak u igri, iako to rezultat ne pokazuje. Odlazimo sa ovog Superkupa uzdignute glave”, rekao je Xavi i nastavio:

“S druge strane, nemam nikakvu zamjerku igračima kada je u pitanju pristup igri. Svi žele igrati i ponosan sam na svoje igrače.”

Dalje je rekao kako će Torres, Pedri i Fati biti važni igrači Barcelone u budućnosti, ali da im prvo treba malo utakmica i takmičarskog ritma.

“Ako ova ekipa treba izgubiti utakmicu, onda neka to bude na način kao protiv Real Madrida. Ferran Torres i Pedri će biti važni igrači ovog tima, samo im nedostaje malo utakmica. Isto važi i za Ansua Fatija”, završio je Xavi.

Naredni meč Barcelona će igrati u okviru Kupa Kralja za šest dana, a protivnik će im biti Athletic Bilbao. Taj susret će igrati u gostima.

KOMENTARI