Za današnji iftarski meni pripremite sočne đulbastije

Za današnji iftarski meni pripremite sočne đulbastije

Za današnji iftarski meni donosimo vam bosansko tradicionalno jelo đulbastije. Ovaj mesni obrok možete servirati s pire krompirom, pomfritom ili rižom. Za salatu predlažemo zelenu ili kupus salatu.Sastojci za pripremu đulbastija su:

500 gr mljevene junetine
tri veća krompira
dvije glavice luka
dva čehna bijelog luka
dvije kašike brašna
jedno jaje
so
biber 
vegeta
bešamel sos

Način pripreme:

U posudu stavite junetinu, izrendani krompir i luk. Dodajte dva čehna bijelog luka, dvije kašike brašna, jedno jaje, so, biber i vegetu. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. 

Od mesa pravite male pljeskavice. Na zagrijanom ulju kratko ispecite đulbastije, da dobiju koricu s obje strane.

Potom đulbastije poredajte u tepsiju i zalijte ih bešamel sosom. Ostavite da se peku 30-ak minuta na 220 C. Po želji možete dodati i sir edamer. 

Servirajte ih u kombinaciji s pire krompirom i kupus salatom. Prijatno!

KOMENTARI