instant fap

Zajedničkim projektima do bolje budućnosti

Zajedničkim projektima do bolje budućnosti

Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, boravio je u radnoj posjeti susjednoj opštini Oštra Luka. S načelnikom te opštine, Draganom Stanarom, razgovarao je o odnosima dvije lokalne zajednice te zajedničkim projektima dvije općine.

Jedno od pitanja o kojima se razgovaralo su matične knjige građana te je dogovoreno da se sačini njihov zajednički registar. Podsjećamo da je opština Oštra Luka formirana poslije okončanja rata, kada je dio teritorije općine Sanski Most pripao susjednom entitetu. Od većih naseljenih mjesta tada su susjednoj opštini pripali Oštra Luka te sela Kozica, Usorci i dio Stare Rijeke. Izdavanje ličnih dokumenata jednom broju građana bilo je otežano u poslijeratnom periodu upravo zbog činjenica da je nekada jedinstvena baza matičnih podataka podijeljena između dvije općinske administracije.

Također, razgovaralo se i projektu izgradnje puta Sanski Most-Banjaluka preko Bronzanog Majdana. Dio trase ovog puta prolazi i kroz opštinu Oštra Luka, te je načelnik Dragan Stanar istakao kako je i za ovu lokalnu zajednicu izgradnja puta vrlo značajna. Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, još jednom je naglasio kako izgradnja ovog puta ima veliku prometnu i ekonomsku važnost. Na taj način bi se, kako je istakao načelnik Avdagić, značajno skratio put od Sanskog Mosta do Banjaluke, a realizacija ovog projekta imala bi veliku ekonomsku važnost za čitav region. Dvojica načelnika su se složila kako projekat izgradnje ovog putnog pravca treba zajednički kandidirati kod nadležnih institucija u oba bh entiteta, ali i kod državnih vlasti.radiosana

KOMENTARI