instant fap

Zakazana prva sjednica općinskog vijeća

Prva redovna sjednica Općinskog vijeća Sanski Most u novom sazivu, održaće se u četvrtak, 27. decembra, odlučeno je na sjednici Kolegija.

oi_sanski_most

Ovo će nakon konstituirajuće biti prva radna sjednica vijeća u novom sazivu, za koju je predložen dnevni red od osamnaest tačaka. Kako nas je informisao predsjedavajući Općinskog vijeća Sanski Most Drago Praštalo, na dnevnom redu sjednice je prijedlog rebalansa budžeta općine Sanski Most za tekuću godinu, kao i njegov nacrt za 2013. godinu. Za ovu sjednicu općinskog vijeća uvršten je i polugodišnji izvještaj o izvršenju budžeta, kao i odluka o privremenom finansiranju općine.

Isto tako na dnevnom redu se nalazi prijedlog odluke o usvajanju Regulacionog plana Lijeva obala i program rada Općinskog vijeća za narednu godinu. Podsjećamo da je na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Sanski Most održanoj proteklog mjeseca, pored izbora predsjedavajućeg i njegovog zamjenika, obavljen izbor radnih tijela u vijeću, odnosno zakonodavno-pravne i finansijske komisije.

KOMENTARI