instant fap
NaslovnicaVijesti

Zašto kokice iz mikrovalne nisu zdrave?

Zašto kokice iz mikrovalne nisu zdrave?

Srećom, postoji rješenje kojim ćete neutralisati problem.

Prema članku koji je nedavno izašao na portalu The Atlantic, kokice iz mikrovalne nisu zdrave, ali ne zbog maslaca, već toksičnih mirisa koji izlaze iz njihove dvostruke vrećice, a koji štete našim plućima.

“Kad su kokice gotove, rijetko tko čeka da se ohlade pa da ih onda otvore. Svi hrle odmah potegnuti vrećicu pazeći samo da ih para ne ispeče, da bi što prije mogli uživati u njihovom mirisu i okusu. A taj je miris zapravo pun toksičnih spojeva koji mogu uzrokovati oštećenja na tkivu pluća te učiniti štetu kao kod ljudi koji se bave poslovima s visokom izloženosti štetnih kemijskih spojeva”, pojasnio je u članku Len Horovitz, stručnjak za plućne bolesti i liječnik u bolnici Lenox Hill.

Srećom, takva stanja nisu baš česta, ali su moguća, pogotovo ako često jedete kokice i pritom ih uvijek onako vruće mirišite, ne znajući da pritom, osim pare i mirisa, udišete i određenu količinu štetnih metabolita iz biljnih ulja.

U vrećici se naime nalaze sekundarni metaboliti biljnih ulja, koji štete plućima, ali se ovaj problem, srećom, može u potpunosti riješiti tako što ubuduće nećete odmah otvarati vruće kokice, već ćete ih ostaviti da se prohlade i nikada više nećete izravno disati iznad njih, piše Index.

KOMENTARI