instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Zašto šuti “republika Sarajevo”: SDP pomaže Grujičiću, iz NiP-a, NS-a i NBL-a ni riječi

Zašto šuti “republika Sarajevo”: SDP pomaže Grujičiću, iz NiP-a, NS-a i NBL-a ni riječi

Nižu se reakcije na hapšenje predsjednika Općinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Srebrenica Bege Bektića i njegovih saradnika zbog sumnje u umiješanost u izborne prevare.

Rukovodstvo SDP-a se, uprkos ranijim pisanjima medija i upozorenjima političkih aktivista iz Srebrenice, brani tezom da nisu bili upoznati sa nezakonitim aktivnostima, koje je veći dio javnosti i probosanske političke scene ocijenio kao izdaju.

Iako je ova vijest zauzela udarne pozicije u svim medijima u BiH, ona, čini se, još uvijek nije došla do SDP-ovih koalicionih partnera u “Četvorci“.

Za kritike uvijek spremna Narod i pravda (NiP) se ovaj put ne oglašava, što je zaista neobično, uzimajući u obzir deklarativno patriotsko opredjeljenje te stranke.

Posljednji javni istup njenog šefa Elmedina Konakovića na društvenim mrežama se odnosi na “afere”, ali ne na ovu, jednu od najvećih u poslijeratnoj historiji BiH, već na terminologiju njegovih nekadašnjih stranačkih kolega iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Posljednjih pet Konakovićevih objava na društvenoj mreži Twitter se odnosi na SDA, a jedna je posvećena Danu Sandžaka, koji je obilježen 20. novembra. Dvadeset i petog novembra nije bilo objava u vezi s Danom državnosti BiH.

Ni Naša stranka nije saznala za pretrese SIPA-e u Srebrenici i hapšenje koalicionih partnera iz SDP-a. Za tu stranku je, sudeći prema njenoj zvaničnoj stranci, najaktuelnija vijest dana zagađenje u Kaknju.

Nezavisnoj bosanskohercegovačkoj listi (NBL) ne samo da nisu saznali za aktuelnu aferu, nego njen predsjednik Ibrahim Hadžibajrić još nije saznao da ima stranku i van okvira općine Stari Grad Sarajevo.

Da se aktuelna afera desila u Sarajevu, odnosno u “republici Sarajevo”, kako nazivaju naš glavni grad, i da su akteri zvaničnici oponentskih političkih opcija, sasvim je sigurno da reakcije, i to žestoke, ne bi izostale.

KOMENTARI