Zlatan Muslimović: Pjanić je u Top 20 igrača na svijetu, podsjeća me na Pirla

HomeSport

Zlatan Muslimović: Pjanić je u Top 20 igrača na svijetu, podsjeća me na Pirla

Džeko i Pjanić u konkurenciji za najbolji tim Lige prvaka

Talijanski portal TuttoJuve.com, koji prati dešavanja u Juventusu, razgovarao je sa bivšim bh. reprezentativcem Zlatanom Muslimovićem, a glavna tema je bio naš Miralem Pjanić.

Muslimović smatra da je Pjanić izuzetno važan igrač za Juventus i reprezentaciju BiH.

“Mislim da je Miralem veoma važan fudbaler za Juve i Bosnu i Hercegovinu, ali sada mu nije lako jer se mnogo priča o njegovom odlasku. On je profesionalac i sigurno da je navikao da bude u centru pažnje. Miralem spada u Top 20 igrača na svijetu i normalno je da se uvijek priča o njegovom transferu”, kazao je Zlatan i dodao:

“Pjanić je veoma inteligentan fudbaler, fleksibilan i sposoban da napravi dobre poteze bez obzira na kojem se dijelu terena nalazi. Mislim da bi bio dobar i na poziciji napadača. Dobar je u prijemu lopte i sposoban da se kreće između protivničkih linija, ima sjajan udarac sa distance i odličan je u slobodnjacima. Ono što me je uvijek fasciniralo kod njega je fenomenalno čitanje igre.”

Nekadašnji bh. reprezentativac je Pjanić uporedio sa legendarnim Pirlom.

“On uvijek zna šta da radi s loptom prije nego je dobije. Posjeduje fudbalsku inteligenciju kakvu rijetko ko ima. To je Božiji dar. Šta sve Miralem može napraviti u tri metra prostora, to ja nisam mogao u stotinu metara. Da se razumijemo bolje, podsjeća me na Pirla.”

Zlatan se osvrnuo i na period u reprezentaciji. Kaže da su Pjanić i Džeko dva najvažnija igrača Zmajeva u ovom trenutku.

“Pamtim ga kao osobu koja je pristojna i uvijek želi da pomogne saigračima i treneru. On i Edin Džeko su dva najvažnija igrača koja trenutno igma Bosna i Hercegovina. Prvi je motor tima, a drugi je bombarder. Posmatrao sam ih obojicu kako rastu u reprezentaciji, pogotovo Miralema koji je tada bio mlad dječak. On je već tada bio na višoj razini i odmah se znalo da će postati veliki igrač.”

Za kraj razgovora Muslimović je dao svoje mišljenje o eventualnom transferu Pjanića u Barcu.

“On mora uraditi ono što osjeća. Niko ne može donijeti odluku umjesto njega. Kao njegov bivši saigrač iz reprezentacije, složit ću se sa svakom njegovom odlukom. Bit ću sretan ako je i on.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0