instant fap

Zlatan neće tako lako otići sa terena: Nadam se da ću igrati sa Danielovim sinom

Zlatan neće tako lako otići sa terena: Nadam se da ću igrati sa Danielovim sinom

Sjajni švedski napadač dominira i u četvrtoj deceniji života i ove sezone je već zabio 10 golova u Seriji A.

Stati nema namjeru sve dok se bude osjećao dobro i neće biti nikakvo čudo ako ga budemo na terenu gledali i nakon 40. godine.

“Igrat ću sve dok više ne budem mogao raditi ono što sad radim. Samo trebam biti fizički spreman i ostalo će samo doći”, rekao je Zlatan za BBC.

Povreda koljena koja ga je zadesila u Manchester Unitedu promijenila mu je poglede na fudbal.

“Nakon povrede rekao sam sebi da želim igrati fudbal dokle god budem mogao. Na ovom nivou je sve do kvalitetnih nastupa. Ako igrate dobro, ako donosite rezulate, onda ste na vrhunskom nivou. Čim to prestanete raditi, neko će vas drugi zamijeniti. Ne želim biti ovdje zbog onog što sam napravio ranije, ovdje sam zbog onog što radim sad i taj pritisak sam postavio sebi. Svaki dan želim pokazati ko sam, dajem sve od sebe svaki dan i tako će biti dokle god budem mogao igrati”, ističe Zlatan dodaje.

“Imam mnogo iskustva i golovi nikad nisu bili problem. Nisam isti igrač kao prije pet, deset godina, svi se mijenjamo zbog naše fizičke strukture. Uvijek kažem da ne trčim kao ranije, trčim inteligentnije. Italijanska liga je za napadača najteža jer napadač mora biti dobar tehničar, jer je filozofija igre više da se ne primi gol, nego da se postigne”.

Nije moglo bez šale kod Ibrahimovića.

“Osjećam kao da sam ovdje bio u različitim generacijama. Igrao sam protiv Paola Maldinija, a sada igram sa njegovim sinom Danielom (19). Nadam se da ću igrati i sa Danielovim sinom, to bi bilo čudo”, našalio se Zlatan.

KOMENTARI