instant fap

Znate li zašto Coca-Cola u McDonald'su ima drugačiji okus?

Znate li zašto Coca-Cola u McDonald'su ima drugačiji okus?

Ukoliko ste ikada naručili Coca-Colu u McDonald'su i pomislili kako ima bolji okus od one koju možete kupiti u supermarketu, čini se da niste jedini. Razlika u ukusu nastaje zahvaljujući posebnom pakiranju i načinu hlađenja te transporta u aparat iz kojeg se poslužuje.

Tajna je u načinu pakovanja – dok drugi restorani Coca-Colu i ostala gazirana pića dobivaju u plastičnoj ambalaži, McDonald's radi drugačije. Lanac brze hrane ovo popularno piće isporučuje u spremnicima od nehrđajućeg čelika.

Prema New York Timesu, materijal održava piće svježijim, zahvaljujući čemu i vaše nepce može osjetiti razliku.

Također, Coca-Cola i ostala gazirana pića kad stignu u restorane prolaze kroz “odgovarajuće metode filtriranja” tj. prethodno se ohlade prije sipanja u aparate, navodi se na web stranici McDonald'sa.

Za “transport” u aparat iz kojeg se poslužuje gostima, McDonald's koristi izolirane cijevi koje vode iz frižidera do samog aparata, što tekućinu održava što je više moguće hladnijom.

Također, hladnoća je bolja za karbonizaciju. Kako se tekućina zagrijava, CO2 može brže ispariti, a zbog toga što se voda u McDonald'su održava tako hladnom, taj gas ne izlazi.

Još jedna stvar koja čini razliku jesu slamke koje koriste ovi restorani brze hrane.

“Malo su šire od tipičnih slamki, pa sav taj okus Coca-Cole može pogoditi sve vaše okusne pupoljke”, piše na stranici kompanije.

KOMENTARI