instant fap
NaslovnicaUncategorized

20.jula u Sarajevu: Octagon Fight Championship

20.jula u Sarajevu: Octagon Fight Championship

Poznati MMA borac Denis Stojnić (koji trenira u Golden Gloryju) zajedno sa bratom Dadom Stojnićem i Gordanom Memijom organizuje manifestaciju pod nazivom Octagon Fight Championship koja će se održati 20. jula u Sarajevu.

“Nažalost, prije dvije godine ova ideja nije uspjela zbog nedostatka finansija. Ovaj put nećemo imati taj problem, ali očekujemo bar malu pomoć gradskih vlasti. Posljednji put smo u Sarajevo doveli poznate borce Alistaira Overeema i Semmy Schilta. Međutim, niko nije pokazao interes da nam pruži podršku”, kaže Stojnić.

Naglašava da bi u glavni grad BiH trebali doputovati sljedeći borci: Gökhan Saki, Errol Zimmerman, Stefan Leko, Paul Channon i Ricco Rodriguez.

Također, takmičit će se i nekoliko boraca iz BiH, Hrvatske i Srbije.

“Istako bih da su dva borca odbila da rade sa Zimmermanom, jer ih je strah ući u kavez i boriti se s malim rukavicama. Čak smo im dali priliku da se bore po K1 pravilima, ali su izmišljali razne razloge da to ne učine. Otkrit ću da je jedan iz BiH, a drugi iz Turske. Planirano je da ja radim meč protiv Riccoa Rodrigueza koji je bivši prvak UFC-a”.

Kako ističe Stojnić još uvijek nije poznato da li će se ova manifestacija održati u Zetri ili Skenderiji. Podvlači da će cijena karata biti 5 i 25 KM.

“Želim se zahvaliti pijedincima koji su pokazali interes da podrže ovaj spektakl”, zaključio je Stojnić koji će uskoro doputovati u Sarajevo (trenutno se nalazi u Holandiji) kako bi krenuo sa intenzivnim pripremama za ovaj događaj.

KOMENTARI