instant fap
NaslovnicaBiH

Adnan i Zlatan su sjedili u istoj klupi i poginuli isti dan

Adnan i Zlatan su sjedili u istoj klupi i poginuli isti dan

Rođeni su iste godine u istom gradu, sjedili u istoj klupi i u smrt otišli isti dan – Adnan Ćatić i Zlatan Handžić tragično su stradali u subotu u razmaku od samo nekoliko sati. ‘Sačuvali smo ih od granata, ali od te sudbine čovjek ih nije mogao sačuvati’, rekla je ravnateljica škole koju su obojica pohađala.

Dana 26. svibnja ostat će crnim slovima upisan u povijest sarajevske škole, ali i cijele zajednice. Tog su dana poginula dva mladića, koji su svojim uspjesima, ljudskim kvalitetama, ponašanjem i vrlinama bili uzor mladim, piše Klix.ba.

Adnan Ćatić je smrtno stradao utopivši se u Miljacki, a Zlatan Handžić samo nekoliko sati kasnije u stravičnoj prometnoj nesreći na Skenderiji. Prvi je bio jedan od najboljih penjača u regiji, a drugi omiljeni nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi Musa Ćazim Ćatić.

Sjedili u istoj klupi

Obojica su bili učenici OŠ Silvije Strahimir Kranjčević, i sjedili su u istoj klupi. Škola je ovih dana obavijena tugom. Svi su potreseni, iznenađeni, šokirani njihovom tragičnom sudbinom.

Direktorica škole Dika Kurtagić kazala je kako su nakon završetka ostali dio škole, radili sa novim generacijama, prenosili im svoja znanja.

“Ostali smo dio njih, a oni dio nas. Zaista je nevjerojatno i tragično da poginu u istom danu, a sjedili su u istoj klupi, u istom razredu. Sačuvali smo ih od granata, ali od te sudbine čovjek ih nije mogao sačuvati”, kazala je ravnateljica škole Dika Kurtagić za Klix.ba, koja je u vrijeme dok su Adnan i Zlatan bili učenici škole radila kao pedagog-psiholog.

Veliki gubitak za regiju i državu

“Veliki gubitak i za državu, regiju, pogotovo jer je Adnan ostvarivao izuzetne sportske rezultate, a Zlatan je bio aktivan na znanstvenom polju. Bio je pred magistarskim ispitom, volio je djecu, pripremao ih za natjecanja i prenosio im znanje i vještine koje je stekao i naučio. Svaki na svom polju je doprinio razvoju društva. Bili su uzor i jedan i drugi”, ističe ravnateljica.