instant fap
Naslovnicainmedia danasUncategorized

“Agrisan” širi proizvodnju

“Agrisan” širi proizvodnju

Zahvaljujući USAID-ovom projaktu razvoja tržišne poljoprivrede Farma Dva, Zemljoradnička zadruga „Agrisan“ u značajnoj mjeri unaprijediće proizvodnju rasadnog materijala u svojim plastenicima.

Naime, Zemljoradničkoj zadruzi „Agrisan“, koja je jedini certificirani proizvođač rasadnica na području Unsko-sanskog kantona, u okviru projekta Farma Dva odobrena su besopovratna sredstva koja će biti iskorištena za nabavku opreme za potrebe zagrijavanja plastenika u zimskom periodu. Nedavno je potpisan ugovor, vrijednost projekta iznosi 45. 000 konveribilnih maraka, a Agrisan je bio u obavezi da obezbijedi polovinu neophodnih sredstava.

Kako nas je upoznao direktor zadruge Senad Hadžibajramović, na ovaj način Agrisan će stvoriti uslove za povećenje obima proizvodnje. Zemljoradnička zadruga „Agrisan“ je prije tri godine kod nadležnih institucija uspjela registrovati djelatnost za proizvodnju rasadnog materijala, čime su postali prvi registrovan proizvođač rasadnica na području kantona, ali i šire.

Obim proizvodnje rastao je iz godine u godinu, a za narednu poljoprivrednu sezonu, zahvaljujući Fama dva projektu, najavljuju proširenje proizvodnje. Pored proizvodnje rasada za vlastite potrebe, ovi proizvodi biće distribuirani i na šire tržište, tako da će biti dostupni i domaćim poljoprivrednicima

KOMENTARI