instant fap

Amir Bajrić u Istanbulu čeka na operaciju

Amir Bajrić u Istanbulu čeka na operaciju

Sanjanin Amir Bajrić, biće naredne sedmice podvrgnut komplikovanom operativnom zahvatu na jednoj klinici u Istanbulu, nakon što je prije tri dana primljen u tu zdravstvenu ustanovu.

Radi se o operaciji odstranjivanja karcinoma na glavi gušterače, koja se smatra jednom od najkomplikovanijih u oblasti hirurgije.

U međuvremenu ljekari na pomenutoj klinici obavili su sve neophodne zdravstvene preglede i pretrage, te je utvrđeno kako nije došlo do širenja tumora, a raduje i informacija da neće biti potrebna hemoterapija.

Turski liječnici su saopštili da ga čeka komplikovana i teška operacija koja će trajati najmanje deset sati i da su optimisti kada se radi o krajnjem ishodu. Podsjećamo da je Bajriću nedavno dijagnosticiran tumor na glavi gušterače.

Obzirom na limitiranost domaćih zdravstvenih kapaciteta, pojavila se mogućnost da operacija bude izvedena u Istanbulu, u jednoj od tamošnjih klinika, što je na kraju realizovano. Zbog mogućnosti širenja i ekspanzije tumora vrijeme je bilo bitan faktor, pa je trebalo što prije sakupiti velika sredstva za liječenje.

U humanitarnu akciju za pomoć ovome ocu dvoje maloljetne djece uključio se veliki broj građana u zemlji i inostanstvu, pa je naposlijetku osiguran neophodan novac za liječenje i Bajrić je otputovao put Turske.

KOMENTARI