instant fap

Anel Čaušević, nova nada sanske košarke

Anel Čaušević, nova nada sanske košarke

Petnaestogodišnji Anel Čaušević je košarkaški dragulj iz Sanskog Mosta. Ovaj perspektivni igrač OKK „Sane“ već je nagrađen za svoje odlične partije, ali nažalost još nije dobio priliku da svoje znanje i umijeće pokaže u većem klubu. O njemu su govorili i još govore da je prevazišao svoju generaciju i visinom, a i košarkašlim umijećem.

Riječ je o Anelu Čauseviću rođenom 15. marta2005. godine u Sanskom Mostu. Učenik je završne godine u OŠ „Hasan Kikić“ .Od malena je pokazivao volju i želju za sport, a od svih je izabrao i zavolio košarku. Prve šuteve na koš imao je na igralištu Partizan gdje je i počeo trenirati sa starijim bratom koji ga je upućivao u čari ovog popularnog sporta.

Anel od tada sve svoje slobodno vrijeme iskoristi igrajući košarku kako kod kuće, tako i na sanskim igralištima , ali počinje i trenirati i nastupati za pionirsku selekciju OKK „Sana“. Uz svog trenera Amira Pašalića postizao je zapažene rezultate i 2015. godine je proglašen za sportsku nadu Sanskog Mosta .

Nastavio je nizati uspjehe i 2017. je bio je član šampionske generacije pionira OKK „Sane“ koja je zauzela prvo mjesto Lige mladih USK. Bio je i najbolji strijelac lige, a u pojedinoim utakmicama je postizao i preko 40 koševa.

Iako je još pionir, uspješno je nastupao i za kadestku , te juniorsku selekciju kluba. Na svečanosti Izbora najuspješnijeg sportiste Sanskog Mosta za 2019.g. dobija specijalnu nagradu za ostvarene rezultate – naj šuter USK. Učestovo je na mnogobrojnim basketball kampovima i dobivao nagrade

. Treba istaći, da treneri većih klubova ne znaju da u Sanskom Mostu postoji veliki košarkaški talenat, koji nažalost još nije dobio šansu da se pokaže u većem klubu. Ipak, ovaj skromni mladić želi samo da trenira i igra košarku i još ne razmišlja o blistavoj karijeri. Kako kaže, prvo rad i samo rad, a tek onda bi trebali doći uspjesi.

Nadamo se, da će košarkaški skauti baciti oko na ovog perspektivnog igrača, te da će karijeru nastaviti u nekom od velikih bh. ili inostranih klubova. Na kraju, Anelu samo možemo poželjeti sreću u njegovoj budućoj i nadamo se uspješnoj karijeri.

KOMENTARI