instant fap
NaslovnicaSanski Most

Asfaltiran pravac koji povezuje Šejkovaču sa Mahalom

Asfaltiran pravac koji povezuje Šejkovaču sa Mahalom

Na području industrijske zone Šejkovača danas je asfaltiran putni pravac koji ovaj lokalitet povezuje s naseljem Mahala. Radove su izveli radnici firme „Divel“, koji su nakon ugradnje pripremnog sloja danas završili asfaltiranje u dužini od nekoliko stotina metara, čime je ovim putnim pravcem Mahala asfaltom spojena s glavnim putem koji prolazi kroz industrijsku zonu Šejkovača, inače jednim od glavnih ulaza u Sanski Most s magistralnog puta M-15.

Radove je danas obišao i načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, istakavši kako je ovaj projekat urađen zahvaljujući sredstvima Vlade USK u iznosu od stotinu hiljada maraka.

Riječ je o sredstvima koja će biti uložena u izgradnju putne infrastrukture u industrijskoj zoni Šejkovača, a sem ovog puta njima će se finansirati asfaltiranje još jednog lokalnog puta na ovom prostoru.

Projekat podrazumjeva postavljanje asfaltne podloge, kao i izgradnju trotoarskih površina koja će uskoro uslijediti. Prema najavama predstavnika lokalnih vlasti ovo je samo jedan dio predstojećih ulaganja na području industrijske zone Šejkovača, obzirom da u ovom trenutku postoji interesovanje investitora za kupovinu građevinskih placeva i izgradnju proizvodnih objekata na tom području.