HomeSanski Most

Asfaltiran pravac koji povezuje Šejkovaču sa Mahalom

Gianni Dedić prvak Njemačke u amaterskom boksu

Na području industrijske zone Šejkovača danas je asfaltiran putni pravac koji ovaj lokalitet povezuje s naseljem Mahala. Radove su izveli radnici firme „Divel“, koji su nakon ugradnje pripremnog sloja danas završili asfaltiranje u dužini od nekoliko stotina metara, čime je ovim putnim pravcem Mahala asfaltom spojena s glavnim putem koji prolazi kroz industrijsku zonu Šejkovača, inače jednim od glavnih ulaza u Sanski Most s magistralnog puta M-15.

Radove je danas obišao i načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, istakavši kako je ovaj projekat urađen zahvaljujući sredstvima Vlade USK u iznosu od stotinu hiljada maraka.

Riječ je o sredstvima koja će biti uložena u izgradnju putne infrastrukture u industrijskoj zoni Šejkovača, a sem ovog puta njima će se finansirati asfaltiranje još jednog lokalnog puta na ovom prostoru.

Projekat podrazumjeva postavljanje asfaltne podloge, kao i izgradnju trotoarskih površina koja će uskoro uslijediti. Prema najavama predstavnika lokalnih vlasti ovo je samo jedan dio predstojećih ulaganja na području industrijske zone Šejkovača, obzirom da u ovom trenutku postoji interesovanje investitora za kupovinu građevinskih placeva i izgradnju proizvodnih objekata na tom području.