instant fap
Naslovnicainmedia danas

Asfaltiran pristupni put do vodopada Blihe

Asfaltiran pristupni put do vodopada Blihe

Okončani su radovi na asfaltiranju pristupnog puta koji vodi do vodopada Blihe. Radi se o projektu od velikog značaja za Sanski Most kada je riječ o promociji turizma, kojim se želi ova jedinstvena prirodna ljepota učiniti pristupačnijom, kako bi se na što bolji način iskoristila u turističke svrhe.

Put u dužini od 450 metara od sada je cijelom dužinom spojen sa regionalnom cestom R-405 koji prolazi ovim mjestom, što će u značajnoj mjeri olakšati dolazak posjetilaca na ovu turističku destinaciju. Vrijednost investicije iznosila je 75. 000 maraka, i radi se o sredstvima Vlade Unsko-sanskog kantona. Pored izgradnje pristupnog puta, bitno je naglasiti kako je pomenutim projektom uređen i parking prostor sa većim brojem parking mjesta.

U skladu sa planom općine Sanski Most, uređenje lokaliteta vodopada rijeke Blihe sprovodi se u posljednjih nekoliko godina, i radovi su podijeljeni u nekoliko faza, a podsjećamo i da je prije godinu dana izgrađena drvena pristupna staza u dužini od nekoliko stotina metara, a zahvaljujući tome značajno se povećao broj posjeta ovoj atraktivnoj destinaciji koja čini jedan od bitnih sadržaja turističke ponude Općine Sanski Most.

Vodopad Blihe je danas prepoznatljivo turističko blago Općine Sanski Most i ovih dana ga posjećuju brojni turisti. Brigu o ovome prirodnom resursu preuzelo je Javno komunalno preduzeće „Sana“ , a ulaz se odnedavno i naplaćuje. Vodopad rijeke Blihe posjeduje idealnu konfiguraciju za skoro sve sadržaje koji se vežu za turizam prirodnog parka, od ambijenta, ugostiteljstva, rekreacije pa do drugih sadržaja eko turizma. 

KOMENTARI