instant fap

Assad i SAD ne vide sirijsku stvarnost

Assad i SAD ne vide sirijsku stvarnost

List navodi pri tom povjerenicu UN-a za ljudska prava Navi Pillay koja je poručila kako nas je sve posramila nesposbnost međunarodne zajednice a posebno Vijeća sigurnosti UN-a da poduzmu konkretne korake kako bi se zaustavilo krvoproliće
Sirijski predsjednik Bashar al-Assad i Sjedinjene Države ne vide sirijsku stvarnost u kojoj hiljade ljudi gube živote i “Assad neće biti jedini koji će biti odgovoran za strašni pokolj”, ocjenjuje u utorak u komentaru The Washington Post.
List navodi pri tom povjerenicu UN-a za ljudska prava Navi Pillay koja je poručila kako nas je sve posramila nesposbnost međunarodne zajednice a posebno Vijeća sigurnosti UN-a da poduzmu konkretne korake kako bi se zaustavilo krvoproliće.

Upkos postignućima, sirijskim pobunjenicima i dalje manjka teškog naoružanja potrebnog za osvajanje režimskog uporišta Damaska ili da bi zaustavili topništvo, rakete i aviona koje Assad koristi u napadima na gradove. Dok SAD i druge zapadne sile odbijaju pomoći noviji izviještaji pokazuju da zalihe pobunjeničkog oružja presušuju, podsjeća list.

Assadov nedjeljni govor u kojem je poručio da neće sići s vlasti, prema Washington Postu, jasno pokazuje da sirijski vladar i njegova klika čvrsto vjeruju da se nešto može postići s više krvoprolića, više zlostavlanja i više razaranja. List ocjenjuje da je tragično što nema znakova da će Assad biti prisiljen suočiti se sa stvarnošću u skorije vrijeme.

Washington Post smatra kako Assadov govor ukazuje i na neučinkovitost američke politike.

– Poput sirijskog režima i administracija ne razumije činjenice i razvoj događaja, ističe list i poručuje da stoga Asad neće biti jedini koji će nositi odgovornost za strašni pokolj u toj zemlji.

KOMENTARI