instant fap

ATP Bukurešt: Džumhur zaustavljen u osmini finala

ATP Bukurešt: Džumhur zaustavljen u osmini finala

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur igrao je protiv italijanskog tenisera Marca Cecchinatoa danas na ATP turniru u Bukureštu.

Prvi meč odigrali su 2013. godine na ITF turniru u Zagrebu kada je Džumhur slavio sa 2:0 (6:2, 7:5)I drugo međusobno odmjeravanje snaga pripalo je Damiru koji je ove godine bio još ubjedljiviji, i to u šesnaestini finala Dohe (6:4, 6:2).

Naš najbolji teniser je osminu finala izborio pobjedom nad Mariusom Copilom od 2:1, dok je Cecchinato iznenadio petog nosioca Marcosa Baghdatisa i savladao ga sa 2:0.

Na samom početku prvog seta oba tenisera ravnopravno su igrala, te su osvajala gemove na svojoj servis. Džumhur je imao kod rezultata 2:2 tri brejk lopte, ali na žalost nije ih uspio realizovati. Prelomni trenutak prvog seta se desio u osmom gemu, kada Cecchinato nakon velike borbe osvaja brejk na servis našeg tenisera, te osvaja prvi set rezultatom 6:3.

Drugi set naš teniser sjajno otvara, te u drugom gemu ima dvije brejk lopte, ali sumnjive odluke sudija odvele su smjer igre na stranu italijanskog tenisera. Izrevoltiran kako sudijskim odlukama, a tako i svojom igrom Džumhur gubi svoju servu te Marco Cecchinato povisuje rezultat na 2:1. U četvrtom gemu, Džumi uspijeva iskoristiti jednu od tri brejk lopte te smanjuje rezultat na 2:2. Međutim, već sljedeći gem gubi na svoj servis, ali uspijeva ga vratiti tako da je rezultat opet izjednačen na 4:4. Drugi set je otišao u 13 gem. U taj-brejku, naš najbolji teniser čini neshvatljive greške na svoj servis, tako da Cecchinato osvaja ovaj set u taj-brejku i s konačnih 6:3, 7:6. prolazi u četvrtinu finala ATP u Bukureštu.

N. K., Radiosarajevo.b

KOMENTARI