Bajević o ostanku na klupi Zmajeva: Ne znam, odgovor ne ovisi od mene

HomeSport

Bajević o ostanku na klupi Zmajeva: Ne znam, odgovor ne ovisi od mene

MEŠA BAŽDAREVIĆ IMA SEDAM ADUTA za pobjedu protiv Belgije i Estonije

Selektor nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević na konferenciji za medije nakon utakmice protiv Sjeverne Irske rekao je da ne zavisi od njega budući angažman na klupi Zmajeva.

Bajeviću je porazom od Sjeverne Irske u meču baraža za odlazak na Euro istekao ugovor na klupi Zmajeva, s obzirom na to da je on važio do okončanja ciklusa “Evropsko prvenstvo”.

Nakon meča je bio vidno razočaran, a kako je rekao, kada se šutiraju penali onda je potrebno i malo sreće, što naš tim nije imao. 

“Jako nam je žao što nismo prošli i došli u situaciju da igramo drugu utakmicu, ali igračima nemam šta zamjeriti i dali su sve od sebe. U ovakvim mečevima, kada penali odlučuju pobjednika, treba imati i malo sreće, ali to je nogomet i ovakve stvari se dešavaju”, rekao je Bajević.

Nakon toga, odgovorio je na pitanje koje najviše zanima bh. javnost, a to je da li će ostati selektor i nakon ispadanja iz trke za Euro.

“To ne znam, vjerovatno da, ali odgovor na to pitanje ne zavisi od mene, već od predsjednika Nogometnog saveza BiH”, rekao je Bajević. 

Također, na konferenciji za medije otkrio je da su igrači sami birali da li će pucati penale te da su mnogi od njih bili jako umorni nakon 120 minuta igre. 

Naredni meč Zmajevi igraju u okviru Lige nacija protiv Nizozemske u Zenici.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0