instant fap

Bez novih slučajeva zaraze koronavirusom

Bez novih slučajeva zaraze koronavirusom

Tokom proteklog vikenda na području Općine Sanski Most nije bilo novih slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus. Trenutna higijensko epidemiološka situacija ocjenjuje se stabilnom.

Kako saznajemo iz općinske inspekcije, period izolacije danas ističe za jedno lice koje je retestirano i nalaz ove osobe je negativan. Nakon toga u Sanskom Mostu preostaje još 12 aktivnih slučajeva, a ono štro treba naglasiti jeste da su svi oni s lakšom kliničkom slikom i da niko nije hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Međutim, situacija u drugim gradovima na području USK nije povoljna. Prema posljednjim podacima o stanju zaraženosti koronavirusom u USK deset osoba je novooboljelih, a pozitivna su i dva retesta iz Velike Kladuše. Novooboljeli slučajevi potvrđeni su kod tri osobe u Bos. Krupi, četiri u Cazinu u Ključu dvije i Bosanskom Petrovcu kod jedne osobe.

Do sada je na područja Kantona koronavirus potvrđen u 361 slučaju. Trenutno aktivnih je 125 slučajeva. U Kantonalnoj bolnici u Bihaću na Infektivnom odjelu smješteno je 12 pacijenata od toga 10 pozitivnih i jedan suspektan, dok je jedan pacijent na respiratoru

.Na građane se i dalje apeluje da se pridržavaju propisanih mjera zaštite i samozaštite, da poštuju socijalnu distancu i koriste zaštitne maske u situacijama kada je to propisano.

Inače, epidemiološka slika u Bosni i Hercegovini sve se više komplikuje pa se proteklih dana bilježi rekordan broj zaraženih osoba virusom kovid.

KOMENTARI