instant fap
NaslovnicaVijestiGlobus

Bolna fotografija raka u djetinjstvu rasplakala svijet: “Pogađa cijelu obitelj”

Bolna fotografija raka u djetinjstvu rasplakala svijet: “Pogađa cijelu obitelj”

SRCEPARAJUĆA fotografija petogodišnjakinje koja stoji pokraj četverogodišnjeg brata koji boluje od  leukemiju rasplakala je svijet. Rak je prekinuo igru ove djece, a njihova majka odlučila je javno progovoriti o tome da takva dijagnoza pogađa cijelu obitelj.

Kaitlin Burge dvije crno-bijele fotografije je objavila na Facebooku.

“Jedna stvar koju vam ne kažu o raku u djetinjstvu jest da pogađa cijelu obitelj. Uvijek slušate o financijskoj i medicinskoj borbi, ali koliko često vam govore o onome što prolaze obitelji s više djece? Nekima je ovo možda teško vidjeti i pročitati”, upozorila je na samom početku.

Njenom sinu Beckettu je u travnju 2018. dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija. Dječak je 23. travnja 2018. dobio visoku vrućicu. Liječnici su rekli da je riječ o upali uha i prepisali mu antibiotike. Roditelji su se ponovno javili na hitnu pomoć sljedećeg dana jer mu je vrućica i dalje rasla. U dječjoj bolnici u koju su poslani su mu napravljene sve pretrage, koje su otkrile tešku dijagnozu.

“Moje dvoje djece, između koje je dobna razlika 15 mjeseci, zajedno su prošli put od igranja u vrtiću i kod kuće do zajedničkog sjedenja u bolničkoj sobi. Moja tada četverogodišnja kći je gledala kako njenog brata sele na odjel intenzivne pomoći. Gledala je kako mu liječnici stavljaju masku na lice, bodu iglama, daju lijekove, a on bespomoćno leži. Nije razumjela što se događa. Znala je samo da nešto nije u redu s njenim bratom, njenim najboljim prijateljem”, nastavila je majka.

Fox News prenosi da je akutna limfoblastična leukemija najčešći oblik raka djece. Odgovorna je za 80 posto akutnih leukemija dječje dobi, a najučestalija je u dobi između 3. i 7. godine. Bolest pogađa limfocite koji u razvoju ne sazrijevaju i postaju prekobrojni. Stanice se množe brzo i zamjenjuju normalne stanice.

“Malo više od mjesec dana nakon što je otpušten iz bolnice gledala ga je kako se muči hodati i igrati. Živahni, energični dječak kojeg je poznavala postao je miran, bolestan i pospan dječak. Nikad se nije htio igrati. Nije razumjela kako je mogao hodati, a sad to ne može ni uz pomoć drugih. Nije razumjela različite terapije koje su mu trebale povratiti snagu. Za nju, on je morao raditi nešto posebno, što ona nije trebala. Zašto više nisu mogli ići u svoj omiljeni park s trampolinima ili vodenim prskalicama? Zašto se on nije morao vratiti u školu, a ona jest?” dodala je Burge.

Neki od simptoma akutne limfoblastične leukemije su vrućica, umor, bol u kostima ili zglobovima, krvarenje, lako nastajanje modrica, osip ili kožne promjene i bljedoća.

“Zašto smo poveli njegovu sestru s nama i zašto je sve to morala gledati u tako ranoj dobi? Djeca trebaju podršku i zajedništvo i ne bi ih trebalo držati podalje od osobe koja je bolesna. Najvažnije je pokazati im da su zbrinuti bez obzira na situaciju. Ona je puno vremena provela pokraj njega u kupaonici kad mu nije bilo dobro. Bila je uz njega. Danas su još bliskiji. Uvijek se brine o njemu”, kaže majka čija je objava podijeljena više od 30 tisuća puta.

“Povraćanje u pauzama od igranja. Buđenje uz povraćanje. Stajanje pokraj brata i tapšanje po leđima dok mu nije dobro. Od 15 do 10 kilograma. To je rak u djetinjstvu. Uzmi ili ostavi”, zaključila je.

index.hr

KOMENTARI