instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Bošnjaci u Hrvatskoj izlaze na parlamentarne izbore prvi put u 20 godina

Bošnjaci u Hrvatskoj izlaze na parlamentarne izbore prvi put u 20 godina

Bošnjaci u Hrvatskoj na sljedećim će parlamentarnim izborima prvi put u dvadeset godina izaći zajedno i podržati jednog kandidata – Armina Hodžića, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Zagrebu.

“Nikada nismo bili ovako ujedinjeni, ovo je patriotski front za koji vjerujem da će polučiti ne samo predstavnika Bošnjaka u saboru, nego i promjenu paradigme dosadašnjih odnosa”, rekao je Armin Hodžić, predsjednik Vijeća i kandidat na izborima 2020. Smatra kako je to najveći iskorak i pokazatelj zajedništva Bošnjaka u proteklih dvadeset godina.

“Ovo više nije samo pitanje jeste li za Armina, nego referendumsko pitanje jeste li da Bošnjak bude u saboru. Ako ne iskoristimo ovaj trenutak, Bošnjaci u Hrvatskoj će nestati kao politička činjenica i politički faktor”, naglasio je Hodžić, koji će biti kandidat Bošnjaka u 12. izbornoj jedinici za predstavnike albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine. Istaknuo je da ne želi ponavljati greške svojih prethodnika i neće biti predstavnik samo Bošnjaka, već i ostalih.

Iako su druga najbrojnija nacionalna manjina u Hrvatskoj, Bošnjaci od 2015. nemaju svoga predstavnika u Hrvatskom saboru, a kao jedan od najčešćih razloga spominje se prevelik broj kandidata u 12. izbornoj jedinici.

Kadro Kulašin, predsjednik sabora bošnjačkih asocijacija u Hrvatskoj, objasnio je kako je s ciljem stvaranja okvira unutar kojeg će se moći dogovarati budući potezi, projekti, inicijative, pokrenuta inicijativa da Bošnjački nacionalni savjet, Bošnjačko nacionalno vijeće i Sabor bošnjačkih asocijacija u Hrvatskoj pokrenu zajedničku organizaciju.

KOMENTARI