BRAVO Radovi u Tomini. Projekt asfaltiranja vrijedan 400 hiljada KM

Homeinmedia danas

BRAVO Radovi u Tomini. Projekt asfaltiranja vrijedan 400 hiljada KM

Lisice sve prisutnije u naseljenim mjestima

Na području Mjesne zajednice Tomina ovih dana se realizuje investicija vrijedna blizu pola miliona konvertibilnih maraka, i radi se projektu asfaltiranja lokanih puteva kojim se nastoji urediti te proširiti putna mreža u ovom naseljenom mjestu.

U finansiranju ovog projekta zajedno učestvuju mještani i općina Sanski Most. Jedan od tih projekata, na kojem su danas započeli radovi, jeste asfaltiranje puta u mjestu Lužnjak u dužini od 270 metara.

Radi se o naselju koji nastanjuje veći broj domaćinstava, a prema riječima Irfana Kerića, koji je još prije dvije godine pokrenuo i organizovao akciju, mještani su nakon 40 godina konačno dočekali da asfalt prođe ovim mjestom. Zbog toga je uputio zahvalnost svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta.

Pored asfaltiranja pomenutog puta, u narednim danima će uslijediti radovi i na asfaltiranju i presvlačenju preostale putne mreže u ovoj mjesnoj zajednici.

Naime, kako nas je upoznao Ernad Seferović, predstavnik općine Sanski Most, u planu je da izvrši asfaltiranje i preostalih puteva u dužini 2. 400 metara, s tim da se od toga 800 metara odnosi na asfaltiranje makadama, a preostali dio na presvlačenje postojeće putne mreže.

Ukupna vrijednost cijele investicije iznosi oko 400. 000 KM, implementator projekta je Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, a ovim projektom u konačnici doći će do proširenja i uređenja putne mreže, što će svakako dovesti i do povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju. Radove izvodi firma „Divel“ iz Sanskog Mosta.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0