instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

BRAVO Sanjani iz dijaspore skupili pomoć za Namku

BRAVO Sanjani iz dijaspore skupili pomoć za Namku

Solidarnost i humanost koja krasi Sanjane pokazala se u nebrojeno mnogo situacija do sada, pa tako i u slučaju Namika Hadžiahmetovića, poznatog kiridžije iz Sanskog Mosta koji za život porodice zarađuje baveći se prevozom tereta konjskim kolima.

Zahvaljujući novčanim prilozima Sanjana koji trenutno žive i rade u Austriji i Njemačkoj, prikupljena su neophodna sredstva kako bi se počelo s izgradnjom pomoćnog objekta u kojem će Hadžiahmetović držati stoku.

Danas su izliveni temelji i betonska ploča, ali će trebati još novca kako bi se izgradio novi štalski objekat. Podsjetimo da je projekat pomogla Općina Sanski Most, a očekivanje je da se u njega uključe i drugi koji su spremni pomoći. Podsjetimo, prije nešto manje od dva mjeseca Hadžiahmetovićeva štala se srušila, pa su njegovi konji i krave ostali bez krova nad glavom.

U pomoć su mu priskočili prijatelji koji jsu račistili materijal preostao nakon rušenja objekta. Obzirom da Hadžiahmetović nema sopstvenih sredstava kojima bi izgradio novi štalski objekat, neophodna mu je pomoć lokalne zajednice i dobrih ljudi. Hadžiahmetović kaže kako je pronašao privremeno rješenje za smještaj stoke, ali se nada sopstvenoj štali.

Podsjećamo da je objekat, koji je bio mionako krhke građe, oštećen od posljedica zemljotresa koji se krajem prošle godine osjetio i u Sanskom Mostu, a potom je konstrukcija popustila uslijed velikih naslaga snijega.

KOMENTARI