instant fap

Christian Eriksen se oglasio po prvi put: “Pokušavam shvatiti zašto se ovo desilo”

Christian Eriksen se oglasio po prvi put: “Pokušavam shvatiti zašto se ovo desilo”

Naime, Eriksen se srušio na teren na utakmici prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva između Danske i Finske i jedva je ostao živ.

Ove strašne scene na stadionu Parken desile su se u finišu prvog poluvremena kada se Eriksen srušio, a odmah je bilo jasno da nešto nije u redu. Njegovi saigrači pritrčali su u pomoć i tražili su da ljekari odmah dođu jer je Eriksen izgubio svijest.

Njegov život spasio je i kapiten Danske, Simon Kjaer, koji mu je izvadio jezik i potom stavio Eriksena u pravilan položaj dok nije stigla ljekarska ekipa

Ostali igrači Danske stali su oko Eriksena kako kamere ne bi mogle snimiti šta se dešava. No, već je bilo kasno jer se u direktnom prenosu moglo vidjeti kako ljekari oživljavaju igrača Danske.

Sve to trajalo je oko 15 minuta i na svu sreću Eriksen se uspio probuditi. On je nakon toga na nosilima iznesen s terena i hitno prebačen u bolnicu gdje su urađeni testovi.

Prema prvim informacijama jasno je bilo da je riječ o srčanom udaru i još uvijek nije poznato da li će se vratiti na fudbalski teren ili će biti primora da završi svoju karijeru.

Ono što je najvažnije jeste da se Eriksen dobro osjeća, te se prvi put oglasio nakon svega. On je preko svog agenta Martina Schootsa odlučio da se zahvali svima na porukama podrške koje je dobio.

“Osjećam se dosta bolje, ali pokušavam da shvatim sve ovo što mi se desilo. Zahvaljujem se svima za sve što su učinili za mene i svima na porukama podrške”, rekao je Eriksen.

Njegov agent dodao je da se Eriksen dobro osjeća i da nema nikakvih problema, ali da čeka rezultate svih testova kako bi se zaključilo zbog čega je kolabirao na terenu i jedva ostao živ.

“Razgovarali smo već jutro nakon toga. Izgleda dobro, ali jasno je da je potresen svime što se desilo”, rekao je Schoots.

Eriksen će još nekoliko dana ostati na promatranju u bolnici u Kopenhagenu, ali ono što je najvažnije jeste da se nalazi van životne opasnosti i da se na svu sreću uspio izvući.

KOMENTARI