instant fap

Cohraneova prva od planiranih 81 egzibicije kojima izaziva smrt

Jay Cochrane izveo je prvu od 81 planirane egzibicije kojima izaziva smrt, usprkos činjenici da su mu liječnici nakon jedne nesreće rekli da više nikada neće hodati.

Kanađanin (68) s opravdanjem nosi nadimak “Prince of the Air”, a samo po pet centimetara debeloj žici 30-ak minuta hodao je između Skylon Towera i hotela Hilton Fallsview kod poznatih slapova u Kanadi, prenosi Daily Mail.

Cochrane namjerava na istoj žici hodati svaki dan sljedećih 11 tjedana,a svoj projekt nazvao je “The Skywalk 2012”. Za razliku od većine hodača po žici, neustrašivi Cochrane pri hodanju uopće ne koristi sigurnosne mreža, niti je zbog sigurnosti vezan konopcem.

“Bilo je teško. Ali kad bi bilo lagano, svatko bi to radio”, izjavio je Jay Cochrane nakon izvršenog pothvata.

“Bilo je to nešto nevjerojatno. Svirala je pjesma “Somewhere Over the Rainbow”, a oko njega su letjele ptice”, oduševljen je bio jedan od mnogih gledatelja.

Nakon što se prilikom nastupa 1965. godine pod njim srušio toranj, Cochrane je pao na beton s visine od gotovo 30 metara. Liječnici su prognozirali da nikada više neće moći normalno hodati, no to nije bilo dovoljno da Jay odustane od svoje najveće strasti, pa se nakon četiri godine proveden u bolnici vratio hodanju po žici.

Prihod od projekta “The Skywalk 2012” bit će doniran u dobrotvorne svrhe.

KOMENTARI