instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Danas kontrola saobraćaja

Danas kontrola saobraćaja

Kako su nas informisali iz Policijske stanica Sanski Most danas će se izvesti pojačana kontrola učesnika u saobraćaju u vremenskom terminu od 09 do 12 sati.

Akcija se izvodi na osvnovu mjesečnog Plana rada sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti motornog vozila, posjedovanje zimske opreme, kontrolu isteka važnosti registracije motornog vozila, korištenje sigurnosnog pojasa, kontrolu prevoza djece mlađe od 12 godina u motornom vozilu, kontrolu korištenja mobilnog telefona prilikom upravljanja motornim vozilom, zatim kontrolu poštivanja saobraćajne signalizacije- nepropisno zaustavljanje i parkiranje, kao i druge prekršaje.

U akciji će učestovati tri motorizovane i tri pješačke patrole koje će pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sprovesti na magistralnom putu M – 15 na dionici Novo Naselje – Šejkovača, zatim na regionalnom putu R – 405, te na području užeg dijela grada.

Iz Policijske stanice Sanski Most upozoravaju vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako policijski službenici na terenu ne bi morali provoditi kaznene mjere.

KOMENTARI