instant fap

Danas počinje malonogometni turnir

U prostorijama Nogometnog kluba „Podgrmeč“  u četvrtak  je obavljeno žrijebanje parova za tradicionalni zimski malonogometni turnir za seniore.

Mali_Nogomet2

Prijavljeno je 27 ekipa većinom iz sanske općine, a i ovaj put učešće su uzele ekipe iz susjednih općina Prijedora i Ključa, dok jedna ekipa dolazi iz Ribnika. Kako su nas informisali iz Organizacinog odbora, ostavljena je mogućnost za prijavu još ekipa, a uplate sa kotizacijom od 150 KM se primaju do narednog ponedjeljka.

Kad je riječ o samom takmičenju, igraće se po grupama, a po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe će se plasirati u naredni krug, te u polufinale koje se igra 4. januara, a dan kasnije će se odigrati  utakmica za treće mjesto, i na kraju finalna utakmica. Prije žrijebanja dogovoreno da na ovogodišnjem turniru bude sedam nosioca grupa a to su ekipe: Stolarija Kvrgić,  Mango, Agro izbor Čaplje, Sana kop Ribnik, AS Seferović , IN Caffe  i Reiman.

Svečano otvaranje turnira je u narednu subotu u 19 sati u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu, a na rasporedu je pet utakmica. Sastaju se: Stolarija Kvrgić – Zapad, AS Seferović – Roleks, Stolarija Horozović – Kafe Ključ ,Agro izbor Čaplje – HAS Komerc i Super sport – Centrometal Vrhpolje.

U nedjelju od 19 sati se također igra pet utakmica, a onda slijedi kraća pauza. U NK „Podgrmeču“ su odlučili da, kao i prošle godine,  nagradni fond bude 8.000 KM. Tako nagrada za prvo mjesto iznosi pet hiljada KM, za drugo mjesto dvije hiljade, dok će trećeplasirana ekipa dobiti hiljadu maraka.

Organizator turnira  je donio i odluku da pored prvoplasiranih ekipa novčano nagradi i najbolje pojedince turnira, odnosno najboljeg igrača, strijelca i golmana turnira. Cijena dnevne ulaznice tokom prvog kruga takmičenja bit će dvije marke, dok će ulaznica za polufinalne i finalne utakmice koštati tri marke. Planirano je, da se skoro svakog dana tokom odigravanja turnira organizira i tombola za navijače, dok će se za finalnu večer organizirati i jedna revijlana utakmica, te zabavni program.

KOMENTARI