instant fap

Danas pojačana kontrola učesnika u saboraćaju

Danas pojačana kontrola učesnika u saboraćaju

Kako su nas informisali iz Policijske stanice Sanski Most, danas će se na osnovu mjesečnog plana izvesti pojačana kontrola saobraćaja. Akcija će se izvesti u vremneskom terminu od 10 do 14 na području koje pokriva sanska policijska stanica sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila, kontroli brzine kretanja motornih vozila – rad sa  PDA uređajem, zatim na kontrolu korištenja sigurnosnog pojasa i prevoza djece mlađe od 12 godina u motornom vozilu, kontrolu nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila, kao i druge prekršaje.
Kako se navodi u saopćenju za javnost, u akciji će učestovati dvije  motorizovane i dvije pješačke patrole koji će pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sprovesti na magistralnom putu M – 15 na dionici Novo Naselje – Šejkovača, zatim na regionalnom putu R – 405, te na području užeg dijela grada.
Iz sanske Policije naglašavaju da će se saobraćajne kontrole nastaviti i u narednom periodu, te ponovo upozoravaju vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako policijski službenici na terenu ne bi morali provoditi kaznene mjere, a posebno kod parkiranja vozila u užem gradskom području.

KOMENTARI