instant fap

Demir Jakupović u reprezentaciji BiH

Još jedna dobra vijest za sanski sport. Demir Jakupović, član odlične generacije kadeta NK „Podgrmeča“, je potencijalni kandidat reprezentativne selekcije BiH U-17 za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

 

Selektor kadetske reprezentacije BiH, Sakib Malkočević, je uvrstio Jakupovića na širi spisak od 32 igrača koji su odigrali probnu utakmicu na stadionu „Šibovi“ u Jelahu. Među pozvanim igračima su bili mladići, Bosanci i Hercegovci, koji nastupaju u Omladinskim ligama nekoliko država. Pored domaćih igrača, na okupljanju kadetskih reprezentativaca bilo je igrača iz Engleske, Slovenije, Austrije i Hrvatske. Jedan od njih igra u omladinskom pogonu Vest Hema, dvojica su iz Partizana, te po jedan igrač  iz Kopra, Hajduka, Crvene zvezde. Od domaćih igrača čak 11 je iz glavnog grada BiH, iz Željezničara, Sarajeva i Olimpika, a jedan igrač bio je iz Čelika.

Dakle, mladi Sanjanin se našao u društvu trenutno najboljih bh. igrača u ovom uzrastu. Jakupović se namentuo selektoru Malkočeviću nakon odličnih igara u Omladinskoj ligi BiH. Poziv nije došao slučajno jer je Jakupović na poziciji na kojoj igra briljirao u prošlom prvenstvu, a dobre partije ponovo pruža i u novoj sezoni.  Jakupović je, sa još dvojicom igrača iz NK „Kozare“ iz Gradiške jedini na spisku sa prostora Bosanke Krajine, a jedini je iz Unsko – sanskog kantona koji se našao u Jelahu. Mladi Jakupović ističe, da mu mnogo znači mogućnost da brani boje svoje države na velikim takmičenjima.
„Drago mi je što mi je selektor Sakib Malkočević dao šansu da se dokažem na reprezentativnom planu. U Jelahu sam odigrao dobro, mada su bili teški uslovi za igru, kiša i težak teren. Igrao sam jedno poluvrijeme i nadam se da sam zadovoljio. Vidjet ćemo. Želio bih da dobijem poziv za pripreme reprezentacije, ali ako i ne budem,  nastaviću i dalje da treniram i pružam dobre partije i čekaću novu priliku.“, rekao je Jakupović.
Za poznavaoce nogometa u gradu u devet rijeka vijest da bi Jakupović mogao nastupati u reprezentativnom dresu je i očekivana, jer mnogi u njemu vide veliku nadu sanskog, ali i bh. nogometa. Trener Omladinskog pogona u NK „Podgmeču“, Velid Kuželj, naglašava da Jakupović već sada iza sebe ima sjajne rezultate, a ako nastavi sa upornim radom kao do sada čeka ga svijetla nogometna budućnost.
„Ja sam kao trener presretan što je Demir dobio poziv za  U – 17 reprezentaciju Bosne i Hercegovine i da je ušao na širi spisak. Ja se nadam da je on dobro odigrao pripremnu utakmicu i prema saznanjima jedan je od tri igrača koji je zadovoljio. Nadam se da će biti pozvan za kvalifikacije. Ovo je i veliki uspjeh za Sanski Most i Podgrmeč, jer se vidi da se radi kvalitetno. Naši kadeti su posljednjih godina u veoma jakoj Omladinskoj ligi konstatno prvi ili drugi. Sam taj rad je donio napredak i već su naša djeca potencijalni reprezentaivci kao što su bili Ibričić, Subašić i Grozdanić. Ja se nadam da će Demir uspjeti, on je momak koji voli i želi da radi kako bi uspio. Nadam se da će to ostvariti, jer to već sad zaslužuje. Veoma bitno je, što njegova familija stoji iza njega. Volio bih da dobije poziv i da svi skupa budemo sretni što će ovaj mladi Sanjanin nastupiti za reprezentaciju BiH“, rekao je trener Kuželj.
Kvalifikacije za Ervorpsko nogometno prvenstvo U – 17 će se od 15. do 21. oktobra ove godine održati u Sarajevu. Kadetska reprezentacija BiH se nalazi u grupi sa Grčkom, Francuskom i Slovenijom. Pripreme naše selekcije počinju 10. oktobra, a nadamo se da će u bh dresu biti i Sanjanin Demir Jakupović.

KOMENTARI