instant fap

Divanhana koncertom u Beču završila jesenju turneju i premijerno predstavila nove pjesme

Divanhana koncertom u Beču završila jesenju turneju i premijerno predstavila nove pjesme

Bosanskohercegovački bend Divanhana rasprodao je kompletnu jesenju turneju koja je obuhvatila koncerte u Švicarskoj, Srbiji i Austriji te magičnim nastupom u Beču premijerno predstavila pjesme koje će se naći na njihovom novom studijskom albumu.

Nakon koncerata u Bernu, Delemontu, Churu i Lučanima, u kišnu subotnju noć, 11. novembra, Divanhana je u bečkom SIMM Cityju svim prisutnim ispunila duše sevdahom te prvi put predstavila dio muzičkog mozaika koji će se naći na njihovom novom studijskom izdanju.

“Koncert u Beču je ujedno bio i naša četvrta posjeta ovom divnom gradu te smo, shodno ranijim najdivnijim iskustvima koja odatle nosimo, pripremili jedan posebno odabran repertoar za našu dragu publiku. U ovom gradu smo imali jedan od prvih nastupa u karijeri, te svaki naredni dolazak bio je eksplozija Ljubavi, sreće, drugarstva i iskrene inspiracije koju smo dalje nosili sa sobom, te istu prenosili na našu muziku. Upravo iz tih razloga smo tu, u Beču, prvi put odsvirali pjesme koje pripremasmo zadnjih mjeseci u želji da osjetimo kako komuniciraju sa publikom. Moram priznati da smo napustili ovaj grad sa rancem punim čiste i netaknute inspiracije koju ćemo, sasvim sigurno, utkati u naš nadolazeći kreativni rad. Od srca hvala svima koji su subotnju večer proveli sa Divanhanom i punog glasa širili sevdah” izjavio je za Klix.ba pijanista benda Neven Tunjić.

Koncert u Beču rađen je u okviru programa Wiener Sevdah koji posljednjih godina širom Austrije veoma uspješno promoviše muziku naše zemlje te predstavlja sve izvođače tradicionalne pjesme od starijih do najmlađih generacija.

Divanhana će nakon jesenje turneje iskoristiti vrijeme za rad u studiju, a već za zimu najavljuju koncerte u Istanbulu, Amsterdamu, Ljubljani te u Lisinskom u Zagrebu 29. februara naredne godine. 

Više informacija o koncertima i aktivnostima benda možete pratiti na službenoj stranici Divanhane.

KOMENTARI