Dječak (4) spasio mami život nazvavši hitnu pomoć

HomeMagazin

Dječak (4) spasio mami život nazvavši hitnu pomoć

Da li biste nosili “iznošene tene”: Luksuzni brend ih prodaje po cijeni od 3.400 KM

ČETVEROGODIŠNJAK iz Australije spasio je život svojoj majci nazvavši hitnu pomoć i to samo dan nakon što ga je ona naučila kako da to učini.

Monty Cocker je 27. 08 nazvao australski broj za hitne slučajeve 000 i rekao operaterima: “Mama je pala.” Samo dan prije incidenta majka mu je objasnila kako nazvati hitnu pomoć sa zaključanog ili otključanog telefona. Nije očekivala da će on toliko brzo morati upotrijebiti tu spoznaju.

“Kada smo stigli na adresu, bio je na prozoru… Mahao nam je”, rekao je bolničar Mark Small, prenosi BBC. Unutar kuće, Monty je mirno pokušavao ekipi hitne pomoći objasniti da je njegova majka Wendy doživjela napadaj.

Bolničar je pohvalio četverogodišnjaka i rekao da im je njegova pribranost uvelike pomogla pri intervenciji.  Ekipa hitne se nakon svega vratila u kuću da bi Montyju uručila zahvalnicu. Njegova majka, koja je medicinska sestra, rekla je novinarima da je Monty znao da je učinio dobru stvar, ali da je umanjivao svoju ulogu, govoreći prijateljima u vrtiću da je “to lako”.

“Njegova baka je došla i upitala: ‘Gdje je superheroj?’ A on je rekao: ‘O, ne, ja nisam superheroj. Ja sam samo heroj'”, nasmijala se Montyjeva mama.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0