Doktor slomio ruku medicinskoj sestri, razlog je bizaran

HomeVijestiRegion

Doktor slomio ruku medicinskoj sestri, razlog je bizaran

Ovo su mjesta sa najboljim cijenama u Hrvatskoj

Specijalizant radiologije u KB-u Dubrava Ante Kedžo fizički je napao 55-godišnju medicinsku sestru Renatu Brkić, koja je u napadu teško povrijeđena, odnosno slomljena joj je ruka, prenose hrvatski mediji. 

Napad se dogodio u Retkovcu u Zagrebu u petak, 14. oktobra.

O incidentu se oglasila i Hrvatska komora medicinskih sestara, koja je na Facebooku žestoko osudila napad na medicinsku sestru.

Njihovu objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:

“Hrvatska komora medicinskih sestara najoštrije osuđuje fizički napad na medicinsku sestru koji se dogodio u pedijatrijskoj ordinaciji u Zagrebu u petak, 14. oktobra, pri čemu je medicinska sestra teško povrijeđena. Medicinsku sestru fizički je napao liječnik, koji je u tom trenu u ordinaciji prisutan kao otac maloljetnog pacijenta.

‘Bilo kakav oblik prijetnji i napada prema medicinskih sestrama i drugim zdravstvenim djelatnicima smatramo nedopustivim i teško zabrinjavajućim. Čuo sam se s našom ozlijeđenom članicom i Komora joj je odmah po prijavi slučaja osigurala pravnu pomoć’, rekao je predsjednik HKMS-a Mario Gazić.

Najnoviji slučaj nasilja nad medicinskom sestrom još jednom potvrđuje zabrinjavajuće podatke o nasilju nad zdravstvenim djelatnicima, iz istraživanja koje je Komora medicinskih sestara provela u maju 2018. godine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0