instant fap

Domaća pobjeda Podgrmeča

Prije početka utakmice odato je dužno poštovanje, proučena fatiha i odata  minuta šutnje za prerano preminulog dječaka Emina Beširevića, koji je nesretnim slučajem na igralištu Podgrmeča ugasio svoj mladi život život. Na sjećanje na Emina, njegov kum Bekir Nakić iz Bihaća, danas je  darivao kompletnu garanturu opreme za ekipu Podgrmeča.

Utakmicu su obje ekipe otvorile vrlo dobro i bilo je jasno da ćemo gledati otvorenu i napadačku igru oba takmičara. Slijedio je napad za napadom uz dosta kvalitetnu kontrolu lopte. Gosti su vrlo uspiješno dolazili do 16-esterca domaćina ali odbrana na čelu sa Hamzabegovićem bila je na nivou zadatka. Domaćin je uzvraćao i preko Krantića, Rizvana uz asistencije Ibričića ugrožavao gol gostiju. Izglednu priliku ne iskorištava Dilaver u akciji jedan na jedan uspješni je bio Hamzabegović.

Domaćin dolazi u vodstvo iz akcije koju je započeo Dedić iznošenjem lopte s svoje polovine, predajući je Ibričiću a ovaj velemajstorski upošljava Rizvana koji unutar 16-erca prima loptu i prosleđuje u donji desni ugao golmana Živkovića 1: 0 za Podgrmeč. Oduševljenje domaćina.

Gosti ne posustaju već u narednim minutama preko Borislava Grbovac dolaze u polu šansu ali golman Podgrmeča to uspješno rješava. Podgrmeč uzvraća po desnoj strani Rizvan ulazi 16-est metara pada ali sudija prosuđuje da to nije za kazneni udarac. U 44’ Krantić u vrlo hrabro, glavom gotovo s noge odnosi loptu ispred stopera Vitez ide prema golu i iz šesnaesterca šutira ali neprecizno i lopta odlazi preko prečke. Prvo poluvrijeme ostaje 1:0 za domaćina.

U drugom poluvremenu šef struke gostiju, Valentin Plavčić ubacuje svježe snage i nastoji još ubrzati igru. Tako na samom početku topnik Viteza, Haris Dilever izbija oči u oči s Hamzabegovićem a ovaj poslednji izlazi kao pobjednik. Akcija Podgrmeča preko lijeve strane u režiji Ibričića, isti biva prekršajem zaustavljen a slobodni udarac i izveo je Ibričić. Vrlo dobar udarac a golman gostiju krajnjim naporom loptu izbacuje u korner iz donjeg lijevog ugla. Gosti uzvraćaju preko svoga kapitena koji ubacuje loptu u 16-esterac ali bez opasnosti po gol Podgrmeča. Besim Ibričić u svom stilu, vuče loptu po lijevoj strani oslobađa se svoga protivnika ulazi u 16-est metara i iskosa s lijeve strane vara istrčalog golmana gostiju i dovodi Podgrmeč u vodstvo od 2:0 u 67’ utakmice.

Gosti nastavljaju igrati svoju igru i upućenu loptu  s lijeve strane Džafić izbacuje u korner. ispred Imamovića. Iz druge akcije po lijevoj strani i ulaskom igrača gostiju u 16-t metara isti biva u kontaktu s Kaltakom a sudija danas  vrlodobar, svira kazneni udarac bez razmišljanja. Ne izvjesnost je trajala vrlo kratko, zalet, udarac u donji lijevi ugao a golman Hamzabegović  krajnjim naporom izbacuje loptu u korner, ostaje 2:0 za domaćina.

Igra se ravnopravna i otvorena igra. Gosti preko Dilvera, Livaja i Harisa Heće  nastoje doći do pogotka. Do kraja susreta bilježimo i pokušaj Šehića čiji udarac biva neprecizan.

Nakon sudijskog vremena od 3’ sudac Stojić svira kraj danas jedne vrlo dobre, korektne i fer utakmice u kojij je domaćin realizirajući svoje šanse stvorio ne ophdnu prednost i zadržao pa zahvaljujući ponajviše i danas vrlodobrom Mirzi Hamzabegoviću.

KOMENTARI