instant fap

“Država neboder” za Podgrmeč

Sinoć je uprava Podgrmeča upriličila susret fudbalera ovog kluba sa autorom knjige „Država neboder“ kantonalnim zastupnikom Asimom Kamberom koji je dio prihoda ostvarenih prodajom ovo knjige, a koji njemu pripada, namijenio FK Podgrmeč.


Zbog veoma dobrih rezultata koje u novoj lizi bilježi ovaj nogometni klub, Kamber je u dogovoru sa upravom kluba i trenerima novčana sredstva ustupio i ravnomjerno podijelio igračima Podgrmeča. Prisutnim igračima i upravi kluba obratio se i načelnik općine dr. Mustafa Avdagić, koji je naglasio opredijeljenost općinske vlasti da do kraja godine u cijelosti podrži projekat stadiona Podgrmeča a da istovremeno i nogometaši i klub imaju redovnu isplatu punog iznosa budžetskog granta. U ime kluba, uprave i igrača Kamberu se zahvalio trener Benjamin Ključanin.

Na kraju prošle sezone, nakon plasmana u viši rang takmičenja, lokalna vlast i njeni čelnici dogovorili su intezivniju saradnju sa upravom Nogometnog kluba Podgrmeč, sa ciljem pružanja veće podrške ovom sportskom kolektivu. Ja sam iskoristio ovu priliku i ispunio
svoje obećanje vezano za moju knjigu „Država neboder“, koja je nakon promocije uspjela zaživjeti na širem tržištu i ostvariti dobar plasman. Uprava i treneri Podgrmeča odlučili su da pripremljeni novčani iznos bude uručen direktno igračima, koji su najzaslužniji što se klub
trenutno nalazi u samom vrhu prvoligaške tabele.

 

Zahvalio bih se prije svega gospodinu Asimu Kamberu, koji je ovim činom ispunio svoje obećanje, i sveukupan prihod od prodaje knjige podijelio igračima Podgrmeča. Također, želim se zahvaliti i svima ostalim koji pomažu naš klub. Ovome bih dodao da smo još na početku sezone od strane gospodina Kambera bili počašćeni vrijednom donacijom, kada nam je uručena kompletna sportska oprema sa dresovima i trenerkama. Mogu da kažem da moji igrači to znaju cijeniti, što najbolje dolazi do izražaja na zelenom terenu, gdje oni trenutno pružaju sjajne partije i postižu odlične rezultate.

 

KOMENTARI