instant fap
NaslovnicaBiH

Dva HDZ-a saglasna da Lijanovići ostaju u novoj koaliciji sa SDP-om i SBB-om

Dva HDZ-a saglasna da Lijanovići ostaju u novoj koaliciji sa SDP-om i SBB-om

Predsjednici Saveza za bolju budućnost (SBB BiH) i Socijaldemokratske partije (SDP BiH) Fahrudin Radončić i Zlatko Lagumdžija danas su u Sarajevu razgovarali o formiranju nove koalicije između dvije stranke. Lagumdžija se nije pojavio pred novinarima, a Radončić je nakon sastanka u izjavi za novinare kazao da stvari idu onako kako su planirane.

Kazao je da je  punom participacijom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i HDZ-a 1990 u vlasti u Federaciji BiH biti izbalansirano prisustvo legitimnih hrvatskih predstavnika, dodajući da će predstavnici Narodne stranke Radom za boljitak ostati u vlasti.

Na pitanje novinara, ako sve tako dobro funkcionira, zašto su danas iz HDZ-a BiH kazali da su Radončić i Lagumdžija tražili dodatnih nekoliko dana za usaglašavanje, Radončić naglašava da ne žele improvizirati nego da je cilj doći do dobrog ekonomskog programa koji će značiti masovne radove, zapošljavanje i borbu protiv korupcije.

Na pitanje da li su dva HDZ-a saglasni da u novoj vlasti budu i predstavnici Narodne stranke Radom za boljitak, Radončić kaže da tu nema problema te da ih ne treba očekivati, jer su novi koalicioni partneri složni i jedinstveni, a “ko se nada da u cijelom paketu ima pukotina, ima iluzije”.