instant fap

Edin Bahtić: Nova nogometna zvijezda!?

Informativni portal inmedia.ba nastavlja sa praksom predstavljanja naših uspješnih i perspektivnih sanjana u dijaspori.  Još jedan u nizu nogometnih znalaca, koji vuče korijene iz Sanskog Mosta je Edin Bahtić.

Edin je rođen 14 . 07 . 1996 u mjestu Bruck / Mur.
Već 10 godina aktivno trenira nogomet i prošao je sve mlađe kategorije.

Sa 13 godina je bio i najbolji strijelac svoje lige sa 42 postignuta pogotka i već tada prešao u akademiju te preskočio čak tri ranga i zaigrao sa U17 vršnjacima s kojima je ove godine i osvojio ligu.

Postao je namlađi igrač u Austriji koji je potpisao poluprofesionalni ugovor za ‘’KSV Kapfenberg’’ prošle godine u novembru sa samo 15 godina, odbivši tada najveći austrijski klub ‘’RED BULL SALZBURG’’.

Koliki je talenat, prepoznali su  i veliki europski klubovi od kojih je kako se spekuliše najviše zaintersovan njemački  ‘’Bayern München ‘’, a tu su pored njega i drugi njemački klubovi poput ‘’ 1899 Hoffenheim‘’, a spominjao se čak i trenutni europski prvak ‘’Chelsea’’.

Edin igra na poziciji centralnog igrača i playmaker-a i dobar je dribler sa obje noge.

Nekoliko puta je dobio  pozive da igra za mladu austrijsku reprezentaciju U15 i U17 koje je sa lahkoćom  odbijao,  jer kako je rekao,  želi samo da igra za svoju zemlju i reprezentaciju  Bosne i Hercegovine.

Edin je nedavno imao priliku da zaigra za našu reprezetaciju, od koje je dva puta dobijao pozive, ali su ga u tome spriječile dvije povrede, od kojih je zadnju imao prije pet mjeseci i morao je pauzirati čak četiri mjeseca.

Našeg Edina stručnjaci upoređuju sa Sweinsteiger-om i nadaju se da će biti buduća nova zvijezda u nogometu.

Mi se iskreno nadamo da će Edin Bahtić uspjeti u svojim nakanama da pređe u neki veliki europski klub,  da će zaigrati za našu reprezentaciju, da ćemo dobiti novog ‘’Misimovića’’ te da će predstavljati naš Sanski Most,  kao što to na izvrstan način rade Senijad Ibričić i Haris Seferović.

KOMENTARI