instant fap

Otvoren ljetni sajam knjige

U malom gradskom parku sinoć je svečano otvoren šesti po redu ljetni sajam knjige u Sanskom Mostu koji će trajati do kraja ove sedmice. Kao i ranijih godina ovaj kulturni događaj će, sem ponude knjiga, biti obilježen i svakodnevnim književnim večerima.

Prema riječima predstavnika organizatora ovog kulturnog događaja, Amira Talića, u sklopu ovogodišnjeg ljetnog sajma sudjeluje sedam izdavačkih kuća s područja Bosne i Hercegovine.

I ovog puta Sanjani će na štandovima imati priliku da po povoljnim cijenama nabave knjige iz različitih tematskih oblasti, počevši od stručne literature do beletristike. U proteklim godinama sajam je bio veoma dobro posjećen, a izdavači su bili zadovoljni ostvarenim prometom.

Na ljetnoj pozornici sinoć je upriličen i muzički program, a čast da svečano otvori ovogodišnji sajam knjige pripala je izdavaču i književniku, Fuadu Kovaču, koji je ovom prilikom govorio i stihove iz svoje poezije.

U sklopu večerašnjeg programa ljetnog sajma knjige biće upriličena promocija knjige „Krajiška epika i njeni junaci“, autora Mirsada Kunića.

KOMENTARI